Jandarmi romani atacati si bagati in spital de ungurii dintr-o comuna din Harghita

jandarmi

SCANDAL: JANDARMI BATUTI DE UNGURI!

Trei jandarmi romani au fost agresati in misiune de un grup de unguri din comuna Capalnita din judetul Harghita, o localitate unde majoritatea populatiei este de etnie maghiara – peste 95 la suta. Alte 4 procente fiind reprezentate de tigani. Incidentul a trecut neobservat si nu a fost relatat in presa desi este de o gravitate care ar putea alimenta tensiunile interetnice din regiune. Singurele informatii le-am primit la redactie de la un roman din Odorheiul Secuiesc care a avut amabilitatea de a ne oferi detalii legate despre aceasta intamplare.

Jandarmii asiguraru ordinea publica cu ocazia unei serbari locale, cand au fost solicitati sa aplaneze un conflict intre doua grupuri de scandalagii. Acestia au fost chemati de organizatori deoarece agentii de paza se aflau in stare de ebrietate.

VEZI SI: Ungurii: „NE P*SAM PE ROMANI DE ZIUA LOR!”

Jandarmii romani ajunsi la fata locului au facut somatiile necesare impuse de lege (probabil intr-o limba care i-a iritat pe agresori, cea romana). Spiritele s-au incins iar maghiarii scandalagii au uitat de disputa dintre ei si si-au indreptat atentia asupra romanilor.

Depasiti numeric si fara arme de foc in dotare, cei trei jandarmi au incercat sa plece de la fata locului pentru ca nu au reusit sa calmeze spiritele, cu gandul de a chema intariri. Acestia au incercat sa se retraga, folosind spray-uri iritant-lacrimogene, dar au fost urmariti in permanenta de circa 15 localnici care aruncau inspre fortele de ordine cu pietre. La un moment dat, jandarmilor nu le-a mai ranas decat fuga. Cu toate acestea unul dintre ei a fost prins si batut cu bestialitate, suferind mai multe contuzii la nivelul capului si alegandu-se si cu o mana rupta.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

VEZI SI: 1 DECEMBRIE a avut o VICTIMA: ROMANUL UCIS intentionat de UNGURI pentru ca FLUTURA STEAGUL TRICOLOR

Agresorii au fost pana la urma prinsi de colegii jandarmilor, unul dintre ei fiind intors de la vama din Oradea de unde incerca sa fuga probabil in Ungaria. Acum autoritatile competente urmeaza sa ia masurile care se impun impotriva ungurilor agresivi cat si a organizatorilor evenimentului.

VEZI SI: Tricolorul romanesc, INLOCUIT cu STEAGUL SECUIESC! Istoria României, FALSIFICATA pentru elevii unguri în manuale aprobate de Ministerul Educaţiei şi tipărite din bani publici!

“Facand abstractie de acest caz care multora dintre voi care traiti intr-o zona populata de romani si nu ati ajuns sa simtiti cum este sa te bucuri sa auzi limba romana odata la cateva luni pe strada si sa te uiti cu uimire cand se vorbeste, la cine vorbeste, poate o sa vi-se para un caz banal . Dar ganditi-va ca militarilor li s-a intamplat asta si nu civililor. Si nu ar fi singurul caz. De ce nu s-au facut publice aceste intamplari? Observ multa nepasare pentu zona aceasta a celor care nu traiesc in ea dar care o cansidera parte a lor si care prefera sa zica ”lasa ca face altul sau ce rost are oricum nu se schimba nimic”. Din ceea ce am scris am incercat sa fac apel la onoarea si demnitatea fiecarui om. Stiu ca toata lumea are probleme. Nu incerc sa pun in prin-plan intamplarea de fata ci am vrut sa va dau un exemplu. Sa trezesc moralitatea si demnitatea fiecaruia”, ne-a scris Sorin Edward din Odorheiul Secuiesc.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

VEZI SI: Sunteti pentru sau impotriva expulzarii UNGURILOR din Romania?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

5 comentarii

  1. Nu a fost primul caz, comandantii nu au luat masuri necesare pentru zona respectiva si jandarmii practic nu au autoritate.

  2. Pe ce criterii crezi ca ar judeca societatea civilă din Ungaria o acțiune similară a unor etnici romani, pe teritoriul Ungariei?

  3. Nu este vorba despre etnie ci doar despre incultura si lipsa de informatie cele trei judete Harghita , Covasna si Mures sunt votanti 90% Udmr care culmea face in asa fel incat oamenii de acolo sa fie la limita subzixtentei representand 100% modelul Psd de a conduce ‘indobitocirea maselor incepand din clasele primare’ . Singura metoda rezolva situatia de acolo este dialogul si scoaterea in afara legii a partidelor ce actioneaza impotriva intereselor tarii ca stat unitar suveran.

    • amice te inseli…harghita si covasna nu stiu ce partide au votat e treaba lor, eu locuiesc in Târgu Mureș nu stiu unde ai auzit de psd la noi dar, din 2000 avem primar democrat, poate sti tu mai bine :))) mai informeaza-te inainte sa deschizi gura 😉 iar in ceea ce priveste structura etnica a orasului in 2011 la recesamant erau 52,0% romani 44,9% etnici maghiari,eu unul sunt nascut la sibiu si de 17 ani locuiesc Targu Mures dar nu am avut probleme cu niciun maghiar din contra:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *