Jandarmeria toarnă Poliția, că se pensează! Detalii NOI despre polițistul prins la pensat

Luni dimineața, un agent de la Secția 23 Poliție a fost la pensat, în timp ce trebuia să patruleze. Mai mult, precizăm că Secția 23 este în subordinea Poliției Sector 3, condusă de comisarul-șef Gabriel Șchiopu. Conform raportului dat de sergentul-major către conducerea Batalionul 1 Jandarmi, agentul de poliție a părăsit zona de competență pentru a merge în zona Dristor, „unde polițistul s-a pensat”.

Conform documentului intrat în posesia noastră, agentul de poliție G. a părăsit zona de competență și nu a răspuns dispeceratului la solicitarea de a se prezenta la un caz „Cod 2”, care implica prezența tuturor echipajelor aflate în dispozitivul de siguranță publică pe raza secției la cazul respectiv.

„Din ansamblul probelor administrate, coroborând declarațiile și rapoartele formulate în cauză, rezultă în mod concret că agentul de poliție G., fiind repartizat în serviciul de patrulare la 23.01.2021 în tura de noapte pe zona 1+2 a Secției 23 Poliție, a părăsit în mod nejustificat itinerariul de patrulare, fără a anunța ofițerul de serviciu sau ofițerul aflat la comanda subunității. Agentul de poliție a părăsit și teritoriul de competență al Secției 23 Poliție, deplasându-se la …, cu sediul în Bd-ul Camil Ressu … Sector 3, în zona teritorială de competență a Secției 11 Poliție. Acesta nu a răspuns dispeceratului de a se prezenta la un caz „Cod 2” care implică prezența tuturor echipajelor aflate în dispozitivul de siguranță publică pe raza secției la cazul respectiv, iar cazul l-a preluat ulterior de la alți colegi care i-au suplinit absența în teren”, s-a concluzionat în ancheta internă care a fost demarată împotriva agentului de la Secția 23.

Incidentul a avut loc la 23 ianuarie 2021. În cuprinsul raportului întocmit la 24.01.2021, ofițerul coordonat din cadrul Secției 23 Poliție – Biroul Ordine Publică a precizat că, la intrarea în serviciu, la 24.01.2021 i-a fost raportat faptul că agentul G., care era repartizat să-și desfășoare serviciul în zona Secției 23 Poliție, împreună cu sergentul-major…, în intervalul 18:00-06:00, a părăsit zona de responsabilitate a secției, fără a raporta și fără a primi aprobare, în zona metroului Dristor, Bd-ul Camil Ressu, pe raza Secției 11 Poliție, întrebat de colegul de patrulă (n.r. – jandarm) unde se deplasează, acesta a motivat că are programare la un salon de cosmetică. Sergentul-major a încercat să comunice cu agentul și să-i spună că nu e normal ce a făcut, dar agentul a motivat că „nu a părăsit zona Sectorului 3”.

Raportul jandarmului este susținut și de cosmeticiana care l-a pensat pe agentul de poliție. Astfel, susținerile agentului G. „nu pot fi apreciate ca sincere”, se arată în documentul intrat în posesia Bugetul.ro.

Jandarmeria Capitalei a reacționat la ancheta Bugetul.ro:
Vezi și Jandarmeria confirmă ancheta Bugetul.ro: Un polițist a fost prins la pensat, în timpul programului de lucru!

„În legătură cu informațiile apărute în spațiul public, privind un incident în care a fost implicat un agent de poliție aflat în patrulă mixtă cu un jandarm, pentru corecta și completa informare a opiniei publice, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele clarificări:

Subofițerul jandarm, aflat în patrulă cu agentul de poliție de la Secția 23, care s-a deplasat la un salon de cosmetică în timpul programului de lucru, a acționat conform procedurilor legale și a raportat ierarhic incidentul pentru clarificarea și dispunerea măsurilor corective care se impun în astfel de situații de către comisia de control stabilitată în acest scop”, ne-a transmis DGJMB.

Sursa: bugetul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!