Jaful secolului de la Buzau. Un mic documentar cutremurator

jaf-bz

Portalul Știri de Buzău a lansat un nou serviciu destinat utilizatorilor rețelei de socializare Facebook. Producții proprii ale Asociației Jurnaliștilor din Buzău vor fi difuzate în fluxul Facebook/live. Ancheta intitulată ”Jaful secolului la Buzău” a avut un impact de 12.000 de utilizatori într-o oră.

Mafia politică ce s-a perindat la Buzău în ultimii 27 de ani a uşurat comunitatea de bunurile cele mai de preţ construite cu sudoare pe vremea defunctului regim. Imobile valoroase au fost cumpărate la preţ de chilipir de către foştii nomenclaturişti deghizaţi rapid în afacerişti de succes care au condus urbea după 1989, conform site-ului costintanasescu.com.

Mai rău este că unii dintre prăduitori sau dovedit a fi doar nişte derbedei cu tupeu care ani la rând au înşelat vigilenţa unui stat slab doar pentru a-şi umfla buzunarele. După ce euforia postrevoluţionară s-a calmat, a devenit clar că nomenclaturiştii se dădeau în vânt după imobile, terenuri şi funcţii de conducere.

Citiți și:  PSD sta pe un butoi de pulbere. Tensiunea sta sa dea in clocot. MIZA este uriasa

Fenomenul s-a repetat şi în cazul averii tineretului comunist de la Buzău, care deţinea un patrimoniu evaluat cu terenuri plus imobile la câteva zeci de milioane de euro.

Mai jos puteti viziona prima parte dintr-o ancheta jurnalistica facuta de Asociația Jurnaliștilor din Buzău. Marele jaf a putut fi infaptuit de toate partidele mari din Buzau, PSD+PNL+PDL, prin constituirea unui grup infractional organizat transpartinic.

VEZI SI: MALPRAXIS LA BUZAU: Un bolnav i-a dat medicului 500 de lei in loc de 500 de euro!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *