JAF ÎN STIL ROMÂNESC la Dubai. Filmul INCREDIBIL al unui FURT de bijuterii în valoare de 2,6 MILIOANE DE EURO

bijuterii-aur-465x390

Autoritățile din Dubai au anunțat arestarea a trei cetățeni români implicați într-un furt de bijuterii în valoare de 2,6 milioane de euro. Povestea furtului este desprinsă, parcă, din filme. Românii aveau chiar și un evaluator de bijuterii iar libanezul jefuit a fost păcălit că are de a face cu adevărați bogătași, dornici să-i cumpere marfa.

Gruparea de români care a pus la cale jaful era format din mai mulți români, unii aflați în Dubai, alții în Franța. Românii din Dubai au pus ochii pe bijuteriile unui libanez care trăiește la Paris, dar era în vacanță în țara sa natală. La începutul lunii decembrie, bijutierul libanez a primit un apel telephonic, din Paris, de la „un potenţial cumpărător”,  care l-a chemat în Franța să discute detaliile afacerii, a povestit șeful Poliţiei din Dubai, generalul-maior Khamis Al Muzeina, citat de ziarul guvernamental „The National din Abu Dhabi”.

După ce a ajuns la Paris, afaceristul libanez s-a întâlnit cu persoana care l-a sunat, care i-a spus că va trimite un expert la Dubai să aleagă şi evalueze bijuterii. Bijutierul şi-a sunat angajatul de la magazinul din Dubai şi l-a informat despre aranjament. „Expertul” a sosit la magazin pe 9 decembrie şi a petrecut două zile evauluând bijuterii. Pe 11 decembrie a ales brăţări, inele şi cercei cântărind în total 6,5 kilograme, le-a pus într-o valiză şi a lăsat-o la magazin să fie ridicată ulterior. În aceeaşi zi, un bărbat care s-a prezentat ca fiind Dennis, l-a sunat pe angajat şi au stabilit o întâlnire să ia valiza.

Între timp, la Paris, bijutierul a fost invitat să-l întâlnească pe cumpărător la un hotel. După ce a ajuns la hotel împreună cu fiul său, a fost obligat, sub ameninţarea cu violenţa, să-i spună angajatului de la Dubai că a primit o sumă de bani în schimb şi să predea bijuteriile şi documentele aferente de certificare lui Dennis, care a luat valiza şi aplecat, potrivit aceleeiaşi surse.

Tțlharii români au mărturisit că urmau să scoată din ţară bunurile furate cu ajutorul unor femei. Una dintre femei nu se mai află în ţară, iar poliţia cooperează cu Interoplul pentru ca aceasta să revină în Emiratele Arabe Unite.

„Un bărbat care s-a prezentat ca fiind Christopher a venit la sediul magazinului, în zona Nayef, şi i-a spus angajatului B.S. că este un expert venit să evalueze marfă din magazin, în urma unui acord cu M.A.. Christopher, care a fost identificat ulterior ca F. K., s-a dus la magazin câteva zile mai târziu şi a împachetat 6,5 kilograme de bijuterii, în valoare de aproximativ 12 milioane de dirhami EAU, pentru a fi luate mai târziu de alt suspect”, a relatat șeful Poliției din Dubai.

După ce hoții din Dubai au preluat marfa, patronul magazinului a fost eliberat de complicii din Paris și a anunţat, ulterior, că a fost ameninţat cu o armă şi obligat să autorizeze „tranzacţia”. „După ce suspecţii au primit marfa, bărbaţii din Paris l-au eliberat pe proprietar, care l-a sunat imediat pe angajatul său să-i ceară să anunţe autorităţile că a fost jefuit”, a declarat generalul arab.

Oficialul a anunţat că F.K., M.K. şi F.A. au fost arestaţi la mai puţin de trei zile de la comiterea infracţiunii, pe 12 decembrie. „L-am detectat pe F.K. la locuinţa sa, în Jumeirah Lakes Towers, unde am confiscat unele dintre bijuterii”, a declarat el, adăugând că acesta i-a condus pe anchetatori la ceilalţi doi suspecţi. „Am găsit restul mărfii la reşedinţa lui M.K. în Dubai”, a precizat şeful poliţiei.

Autorităţile din Dubai cooperează cu Interpolul şi autorităţile din Franţa pentru prinderea complicilor care au facilitat frauda din Paris, potrivit site-ului Sahilonline.org.

loading...
Loading...
   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *