Iulius Filip – interviul care va zgudui o țară întreagă. Detalii terifiante care pot pune capăt carierei lui Lazăr

Iulius Filip. Luni seară la emisiunea „Sinteza zilei”, Mihai Gâdea a prezentat un interviu cutremurător cu victima procurorului general Augustin Lazăr, disidentul anticomunist Iulius Filip.

Augustin Lazăr, la momentul respectiv procuror criminalist la Procuratura Alba Iulia, a îndeplinit în anumite momente și atribuții privind Comisia de propuneri pentru eliberare din cadrul Penitenciarului Aiud, care evalua situația tuturor condamnaților ce îndeplineau fracția de pedeapsă pentru liberare condiționată, informează Antena 3.

Augustin Lazăr a refuzat eliberarea disidentului anticomunist Iulius Filip, cu toate că acesta îndepliniste fracția din pedeapsă care îi permitea eliberarea condiționată. În momentul în care dosarul lui Iulius Filip a ajuns în fața unei comisii de eliberare condiționată, disidentul executase peste 1.300 de zile de închisoare din pedeapsă la care fusese condamnat în decembrie 1981.

Ca urmare a informațiilor apărute în presă, Inspecția Judiciară urmează să se ocupe de cazul care a zguduit România. pe toată durata detenției, Filip a suportat chinuri de neimaginat, fiind torturat în diverse locații ale Securității.

Jurnaliștii de la ziardecluj.ro anunță că „în urmă cu 10 ani, NCN, un biet post local de televiziune din Cluj, nu l-a ignorat pe Iulius Filip, cel decorat și aplaudat de Polonia, dar dat uitării de România. Prin inițiativa jurnalistului NCN de atunci, Sorin Grecu, dizidentul Iulius Filip a dat în 2009 singurul interviu de care avem cunoștință din România”.

Sursa citată mai scrie că „Televiziunea națională de știri NCN are SINGURUL interviu cu acest om. E un interviu șocant, deși Filip vorbește cu atâta calm și iertare despre patimile sale! Luni seară, la ora 19, NCN va difuza în integralitate interviul cu Iulius Filip, căci el face parte din istoria NCN”.

Unde poate fi vizionat interviul

RDS – pe canalul 123 (dați rescan canale)

Telekom, cablu digital şi IP TV, pe canalul 266 (dați rescan canale)

UPC – canalul 409

NextGen – canalul 36

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *