Iulian Bulai LOVESTE DIN NOU. Raed Arafat l-a calcat pe nervi

 

Deputatul USR Iulian Bulai critică propunerile Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), conform cărora participarea la activităţile culturale va fi permisă până la o capacitate de 50%, la o rata de incidenţă a infectărilor mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori. Pe de altă parte, în cazul restaurantelor şi cafenelelor, activitatea va fi permisă până la 50% din capacitate maximă a spaţiului la o rată de incidenţa mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

“După doi ani de pandemie, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă a descoperit unde se răspândeşte cel mai bine virusul. Nu la revelioanele în aer liber, fără mască, dar cu mii şi mii de participanţi lipiţi unul de altul, nu la petrecerile de revelion din restaurante – pe astea le-a încurajat CNSU toată luna decembrie. Nu în mijloacele de transport în comun, la eternele cozi sau la locul de muncă. Virusul, în România, se duce la spectacole, concerte şi filme. Aşa că CNSU e foarte ok să lase restaurantele – unde nu se mănâncă şi bea cu mască – cu ocupare de 50% până la incidenţa de 3 la mie, dar vrea ocupare de 30% la teatre şi filme când incidenţa e de 1 la mie”, a scris deputatul pe Facebook. Potrivit lui Bulai, de pe urma unei astfel de hotărâri vor avea de suferit actorii şi muzicienii, afectaţi financiar de restricţiile din ultimii doi ani. El îşi exprimă speranţa ca Ministerul Culturii să pledeze în cadrul şedinţei de guvern pentru cauza acestora.

Citiți și:  Şoc total pentru români! ANUNTUL lui Arafat

“Certificat verde nu se poate, fără revelioane cu mii de oameni nu se poate, dar cu siguranţă CNSU va opri pandemia din sălile de spectacol. Acolo pot să-şi arate muşchii, să fie virtuoşi şi eficienţi şi dl Arafat, şi ministrul Sănătăţii. (…) Ministerul Culturii va participa la şedinţă. Iar reprezentantul lui va vota HG-ul stării de alertă. Cu sau fără restricţii asasine pentru cultură. În al 24-lea ceas, mă aştept să-şi descopere şi decidenţii de la Cultură o coloană vertebrală şi un sens pentru care ocupă acele scaune în această coaliţie. Măcar să nu omoare ce-a mai rămas din domeniu”, a adăugat deputatul USR.

Miercuri, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a propus ca o serie de activităţi, precum competiţiile sportive sau cele culturale, să fie permise la o capacitate de 50%, în cazul în care rata de incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori. Dacă această rată va creşte, participarea va fi permisă doar până la 30% din capacitatea maximă a spaţiilor. Singura excepţie de la rata de incidenţă de 1/1.000 o reprezintă operatorii economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor. În cazul acestora, activitatea va fi permisă până la 50% capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00 – 22,00 în judeţele/localităţile în care rata de incidenţa cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Dacă rata de incidenţă va fi mai mare de 3/1.000 de locuitori, activitatea restaurantelor şi teraselor va fi permisă până la 30% din capacitatea maximă.

Citiți și:  Arafat, despre RESTRICȚII după Revelion

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *