Iti SPIONEZI partenerul de viata? Poți face 7 ani de pușcărie! Se întâmplă tot mai des în România

Un gest care pentru unii poate părea fără repercusiuni îi poate arunca pe români până la 7 ani după gratii. Ce trebuie făcut pentru a se evita o astfel de situaţie, care, din păcate, se întâlneşte tot mai des şi în România.

Practica spionării partenerilor de viaţă cu ajutorul programelor informatice a ajuns tot mai des întâlnită şi în România. Folosirea unor astfel de programe este ilegală, însă sute de aplicaţii pot fi uşor descărcate de pe internet şi apoi instalate pe telefonul persoanei vizate, fără cunoştinţa sau consimţământul acesteia.

Motivele pentru astfel de acţiuni variază de la neîncredere şi posesivitate până la simpla curiozitate. Numărul victimelor care au descoperit că sunt spionate cu ajutorul unor aplicaţii a crescut cu 35% în ultimul an. Circa 70% dintre femeile care au fost victime ale hărţuirii cibernetice au experimentat şi cel puţin o formă de violenţă fizică sau sexuală din partea partenerului, scrie romaniatv.net.

Care sunt pedepsele pentru spionarea partenerului de viaţă

Aceste programe, care pot monitoriza în timp real orice mișcare, apel sau mesaj primit, sunt greu de identificat, pentru că nu au o pictogramă, la fel ca aplicaţiile standard. Ce poate da de gol însă o aplicaţie ascunsă care rulează pe telefon este consumul excesiv al bateriei.

Pedepsele sunt destul de mari în aceste cazuri. Românii care îşi spionează astfel partenerii riscă până la 7 ani de închisoare. Spre exemplu, o femeie din Brăila, care a recunoscut în faţa instanţei că a spionat telefonul soţului timp de o lună de zile, a fost condamnată la 8 luni de închisoare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.