ITALIA: O tabără de TIGANI a creat un SCANDAL INTERNAȚIONAL

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a suspendat destructurarea unei tabere de tigani din Roma, a anunţat marţi o organizaţie caritabilă care acţionează în favoarea acestor indivizi.

Autorităţile din Roma urmau să evacueze marţi aproximativ 300 de tigani dintr-o tabara din capitala Italiei, însă li s-a transmis să aştepte până vineri, a anunţat asociaţia Articolo 21.

Avocaţii asociaţiei reprezintă în faţa CEDO trei tigani care au contestat ordinul de evacuare. Autorităţile din Roma au confirmat că au primit un ordin de suspendare, prin care li se cere să detalieze ce au plănuit pentru locuitorii taberei odată ce vor fi evacuaţi.

Primăria a transmis într-un comunicat că respinge acuzaţiile formulate de Articolo 21 conform cărora locuitorilor taberei de romi nu li s-ar fi oferit cazare alternativă. Unor rezidenţi ai taberei li s-a oferit bani pentru a se întoarce voluntar în ţările lor de origine, au precizat autorităţile.

Citiți și:  CLANUL DUDUIANU - INTERCEPTAT: ”Va ieși război, s-a dat alarmă de gradul zero! (…) Îi tai limba lu` Salam, să ajung mort la copiii mei…”

Săptămâna trecută, primarul Virginia Raggi s-a aflat în România pentru a se întâlni cu unele dintre persoanele care au acceptat această ofertă. Cazul taberei „Camping River” vine după promisiunile noului ministru de interne şi vicepremier de extremă-dreapta Matteo Salvini de a efectua un ‘referendum’ în rândul minorităţii rome şi de a expulza numeroşi tigani, notează Agerpres.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

nicio vizualizare
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile