Israelul RENUNŢĂ la obligativitatea certificatului de vaccinare

 

Israelul a renunţat practic să mai ceară populaţiei să prezinte documente care să dovedească statutul privind vaccinarea, în ciuda înregistrării unui număr record de pacienţi grav bolnavi suferind de COVID-19, relatează luni DPA, potrivit agerpres.

De luni, oamenii vor trebui să demonstreze că au fost vaccinaţi sau au trecut prin boală arătând „paşaportul verde” doar când participă la evenimente de amploare, cum este cazul nunţilor.

Aceasta înseamnă că oricine poate merge la restaurant, cinematograf sau hotel fără a trebui să prezinte documentul sau dovada unui rezultat negativ al testului pentru coronavirus.

Schimbarea regulilor înseamnă de asemenea că, la ieşirea din Israel, persoanele nevaccinate nu vor mai trebui să prezinte un test negativ la coronavirus.

Citiți și:  Director spital: „80% dintre cazurile grave de COVID sunt complet vaccinate”

Relaxarea intervine în ciuda faptului că peste 1.200 de persoane sunt în spital cu infecţie COVID-19, cel mai mare număr de la începutul pandemiei în ţara de 9,4 milioane de locuitori, notează DPA.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 1.255 de pacienţi au făcut forme grave ale bolii.

Cu toate acestea, valul îmbolnăvirilor cu tulpina Omicron a virusului a atins apogeul acum circa două săptămâni. Duminică, au fost raportate 33.394 de noi cazuri, semnificativ mai puţine decât vârfurile anterioare de 85.000 într-o singură zi.

Sursa: blacknews.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  News alert! S-a raportat primul caz de „flurona”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.