Israelul a inaugurat un monument in onoarea homosexualilor evrei, victime ale Holocaustului

Capitala culturală şi financiară a Israelului, Tel Aviv, a dezvăluit vineri un monument construit pentru a-i onora pe evreii homosexuali care au fost persecutaţi de nazişti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Evenimentul a avut loc în prezenţa primarului oraşului şi a ambasadorului Germaniei în Israel.

Monumentul, pe care se află inscripţii în ebraică, germană şi engleză, constă într-o piatră în formă de triunghi, ca cel pe care homosexualii erau obligaţi să îl poate pe haine, în lagărele naziste.

Stela a fost amplasată în Parcul „Gan Meir”, unde se află principalul centru al comunităţii homosexualilor, lesbienelor şi transsexualilor de la Tel Aviv, un oraş considerat una dintre principalele „capitale” gay din lume.

Citiți și:  Jewish ‘Historian’: Hitler’s Approval Of POW ‘Slave Labor’ Proves He Personally Ordered Holocaust

„În afară de exterminarea unor evrei din Europa, naziştii au comis numeroase atrocităţi, într-un efort de a distruge pe oricine era «diferit»”, a declarat primarul oraşului, Ron Huldai, citat într-un comunicat emis de serviciile sale. „

Acest monument ne aminteşte cât este de importantă respectarea tuturor fiinţelor umane. Este întru totul potrivit ca acest memorial să se afle la Tel Aviv, un oraş care primeşte călduros toate grupurile minoritare”, a adăugat el.

Sursa: Adevarul

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile