Israelul a inaugurat un monument in onoarea homosexualilor evrei, victime ale Holocaustului

Capitala culturală şi financiară a Israelului, Tel Aviv, a dezvăluit vineri un monument construit pentru a-i onora pe evreii homosexuali care au fost persecutaţi de nazişti în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Evenimentul a avut loc în prezenţa primarului oraşului şi a ambasadorului Germaniei în Israel.

Monumentul, pe care se află inscripţii în ebraică, germană şi engleză, constă într-o piatră în formă de triunghi, ca cel pe care homosexualii erau obligaţi să îl poate pe haine, în lagărele naziste.

Stela a fost amplasată în Parcul „Gan Meir”, unde se află principalul centru al comunităţii homosexualilor, lesbienelor şi transsexualilor de la Tel Aviv, un oraş considerat una dintre principalele „capitale” gay din lume.

Citiți și:  Sorin Lavric dă cu NUCLEARA în Parlament după ce Silviu Vexler l-a făcut pe Valeriu Gafencu criminal de război – “Domnule Silviu Vexler, cine a adus comunismul în România? Răspundeți dumneavoastră sau vă spun eu?”

„În afară de exterminarea unor evrei din Europa, naziştii au comis numeroase atrocităţi, într-un efort de a distruge pe oricine era «diferit»”, a declarat primarul oraşului, Ron Huldai, citat într-un comunicat emis de serviciile sale. „

Acest monument ne aminteşte cât este de importantă respectarea tuturor fiinţelor umane. Este întru totul potrivit ca acest memorial să se afle la Tel Aviv, un oraş care primeşte călduros toate grupurile minoritare”, a adăugat el.

Sursa: Adevarul

9 vizualizări

Susțineți presa independentă. Ne puteți sprijini printr-o donație prin PayPal:

LASA UN COMENTARIU