ISRAELUL a atacat din nou SIRIA, sfidand comunitatea internationala

Aviaţia militară israeliană a atacat teritoriul sirian într-un raid care a avut loc în noaptea de miercuri spre joi. Conform presei occidentale, ţinta a fost un depozit de rachete din zona principalului port sirian la Marea Mediterană, Latakia. La acţiune au participat 6 avioane militare, conform postului Al Jazeera care citează surse libaneze. Acest gen de incursiuni, care violează legislaţia internaţională, nu sunt o raritate.

Un oficial din administraţia Obama a confirmat pentru CNN atacul aerian al Israelului. Potrivit oficialului american, raidul aerian a vizat rachete şi alte echipamente militare care, potrivit Israelului, urmau să fie transferate mişcării şiite libaneze Hezbollah, aliată cu regimul Bashar al-Assad şi implicată în luptele cu teroriştii islamişti finanţaţi de SUA şi unele state arabe.

Citiți și:  News alert! S-a raportat primul caz de „flurona”

Portul sirian Latakia s-a aflat în centrul atenţiei şi în luna iulie a acestui an când, potrivit Sunday Times, mai multe raiduri lansate de pe un submarin militar israelian de tip Dolphin au vizat din nou un depozit sirian de rachete Iahont P-800, de fabricaţie rusească.

Acest nou atac este însă considerat de unii drept o provocare făţişă la adresa regimului Bashar al Assad. Armata siriană, ajutată de aliaţii libanezi de la Hezbollah şi de iranieni, este în plină ofensivă contra rebelilor, recâştigând mai multe puncte strategice. Din această cauză, analiştii loiali guvernului naţionalist sirian susţin că atacul Israelului a urmărit de fapt să atragă o eventuală ripostă. Acest lucru ar fi dus la o escaladare a conflictului şi la noi atacuri israeliene şi poate ulteriori şi americane. De câştigat ar fi avut doar teroriştii islamişti, armata siriană, şi aşa slăbită, fiind nevoită să facă faţă mai multor fronturi.

Citiți și:  Director spital: „80% dintre cazurile grave de COVID sunt complet vaccinate”

Damascul a reacţionat însă diplomatic, condamnând atacul israelian, dar nu a căzut în plasă şi s-a abţinut de la o ripostă militară. Sursa: FrontPress.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.