Islanda va construi primul sanctuar dedicat zeilor nordici în ultima mie de ani

odin-eight-legged-horse

Islandezii se vor putea ruga în curând în primul sanctuar dedicat zeilor nordici Thor, Odin și Frigg în ultima mie de ani, relatează Reuters.

Cultul zeilor scandinavi a fost înlocuit de creștinism cu aproximativ 1.000 de ani în urmă, însă o versiune modernă a păgânismului nordic a câștigat în ultimul timp popularitate în Islanda.

“Eu nu cred că este cineva care crede într-un om cu un singur ochi, călare pe un cal cu opt picioare”, a declarat cu referire la Odin, Hilmar Orn Hilmarsson, mare preot al “Asatruarfelagid”, o asociație care promovează credința în zeii nordici. “Noi vedem în povești metafore poetice și manifestări ale forțelor naturii și psihologiei umane”, a explicat el.

Numărul de membri ai Asatruarfelagid s-a triplat în Islanda în ultimii 10 ani, ajungând la 2.400 de membri de anul trecut, dintr-o populație de 330.000 de persoane, au indicat datele Institutului islandez de statistică.

Sanctuarul — a cărei construcție va demara în această lună — va avea o formă circulară și va fi săpat la o adâncime de 4 metri într-un deal cu vedere la capitala Reykjavik.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

2 comentarii

  1. Da, foarte bine fac ca SE INTORC LA VALORILE SPIRITUALE ALE STRAMOSILOR LOR, nu ale iudeilor antici ! Pe cind si la noi o intoarcere la valorile traco-geto-dace ??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *