Iranul a testat cu succes noi rachete balistice cu raza lunga de actiune

Un nou succes pentru armata iraniană care a testat două rachete balistice de nouă generaţie, chiar înainte de discuţiile cu marile puteri mondiale despre programul nuclear al republicii islamice.

“Noua generaţie de rachete sol-sol cu rază lungă de acţiune, denumite Bina, sunt dotate cu focoase cu fragmentare şi sisteme de ghidare laser şi au fost testate cu succes”, a anunţat televiziunea de stat, citându-l pe ministrul apărării, generalul de brigadă Hossein Dehqan. Acesta a mai declarat că noua armă are capacităţi de evitare a detecţiei radar. “Rachetele Bina sunt capabile să lovească ţinte importante precum poduri, tancuri sau centre de comandă inamice, cu o precizie foarte mare”, a mai spus înaltul oficial de la Teheran.

Armata iraniană are deja în dotare rachete sol-sol cu o rază de acţiune de până la 2.000 de kilometri, capabile să atingă ţinte oriunde în regiune, inclusiv din Israel.

2

Preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a emis o declaraţie de presă prin care laudă noua realizare a industriei de apărare, dar a ţinut să precizeze că în acelaşi timp ţara sa “tratează serios” discuţiile care vor avea loc în 18 şi 19 februarie în Viena, în legătură cu programul nuclear.

Iranul este acuzat de SUA şi Israel că intenţionează fabricarea de arme atomice, în vreme ce regimul de la Teheran susţine că nu doreşte decât dezvoltarea, cu ajutorul Rusiei, a unui program nuclear civil, în vederea acoperirii deficitului energetic al ţării. Sursa: FrontPress.ro 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.