Iranul se declara pregatit pentru un atac din partea SUA

Deşi din vara anului trecut Iranul are un preşedinte catalogat ca fiind moderat, statul islamic continuă să fie în alertă în legătură cu un potenţial atac armat. În acest sens, generalul Hossein Salami, liderul formaţiunii de elită “Gardienii Revoluţiei”, a declarat recent că ţara sa este pregătită pentru un eventual atac american, adăugând că Washingtonul ar trebui să-şi asume responsabilitatea pentru consecinţele grave ale unei eventuale agresiuni.

“Ameninţarea SUA privind folosirea opţiunii militare nu ne îngrijorează. Pot folosi această opţiune, dar ar trebui să-şi asume responsabilitatea pentru consecinţele distructive ale unei astfel de decizii”, a declarat generalul Salami, într-un interviu pentru postul naţional de telviziune din Iran, relatează agenţia Fars, în ediţia electronică.

Citiți și:  Un general american cheamă S.U.A la luptă contra marxismului

“Statele Unite pot avea diferite scenarii privind Iranul, inclusiv bombardamente sau incursiuni limitate pe teritoriul iranian. Toate aceaste scenarii au fost identificate, toate posibilităţile au fost analizate şi avem informaţii complete privind toate aceste strategii şi strategiile operaţionale”, a adăugat el.

Oficialul iranian a mai menţionat că Iranul este pregătit pentru orice ameninţare şi a adăugat că Teheranul “a identificat regiuni în care Statele Unite au interese vitale”, fără a oferi detalii.

rabbani20120706064253200

Declaraţia generalului Hossein Salami intervine după ce secretarul de stat american a afirmat, luna trecută, într-un interviu acordat la Geneva, că opţiunea militară este în continuare pe masă în ceea ce priveşte Iranul, dacă această ţară nu-şi va respecta angajamentele privind activităţile nucleare, în conformitate cu acordul de la Geneva, aminteşte Mediafax.

Citiți și:  De ce Rusia este rea și de ce America e bună?

Teheranul şi marile puteri au încheiat în noiembrie anul trecut, în ciuda protestelor israeliene, un acord interimar, prin care Iranul se angajează să suspende activităţile sensibile, în schimbul unei ridicări parţiale a sancţiunior occidentale. Acordul, intrat în vigoare la 20 ianuarie, este prima etapă înaintea unui acord care vizează garanţii referitoare la natura paşnică a programului nuclear iranian. Sursa: FrontPress.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile