Ipoteză șocantă în scandalul aurului României: “Vor să îl ducă în Rusia”

Ipoteză șocantă lansată, mai în glumă mai în serios, de un cunoscut economist de dreapta, profesor la ASE. Răspunzând inițiativelor PSD de a repatria aurul administrat de Banca Națională a României, economistl se întreabă dacă nu cumva politicienii vor să mute rezerva din Anglia în Rusia.

Tehnic, repatrierea aurului nu se poate face fără costuri financiare şi de imagine devastatoare pentru România, crede profesorul Cristian Păun, apropiat al Partidului Naţional Liberal.

El aminteşte că depozitarea aurului în Anglia aduce un plus de siguranţă, dar şi de credibilitate, României care se poate împrumuta astfel mai uşor şi care este mai puţin expusă. Mai mult, o parte din aur stă drept garanţie la FMI, unde România este membră din anii ’70.

Citiți și:  Sondajul care trimite o unda de SOC in lumea politica: AUR șterge pe jos cu liberalii!

“ Reapatrierea aurului ar aduce costuri semnificative. De credibilitate şi nu numai. Ar fi inclusiv costuri de la buget. Nu ştiu de ce fac politicienii aceste demersuri fanteziste. Au sugerat că aurul nu ar exista. Binenţeles că există şi este administrat de Banca Naţională. Nu ştiu ce vor să facă. Poate vor să îl ducă în Rusia”, a afirmat Păun.

Amintim că , în perioda primului război mondial, România a trimis tezaurul ţării în Rusia care, după formarea URSS, nu mai returnat niciodată bunurile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  PSD sta pe un butoi de pulbere. Tensiunea sta sa dea in clocot. MIZA este uriasa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.