Ipoteză șocantă despre Tăriceanu. Dezvăluirile unui fost judecător

Scandalul în care este prin președintele Sentatului, Călin Popescu Tăriceanu, a stârnit o reacție puternică din partea avocatului Toni Neacșu, fost judecător și fost membru al CSM.

Tăriceanu este acuzat de procurorii DNA de luare de mită, motiv pentru care au cerut Camerei superioare a Parlamentului să avizeze începerea urmăririi penale, scrie evz.ro.

Pe contul său de socializare, Adrian Toni Neacşu face un calcul şi ajunge la concluzia că faptele de care este acuzat Tăriceanu s-au prescris încă de acum doi ani: ” Sa fie clar. O infractiune de luare de mita epuizata in 2008 este prescrisa in 2016. Termenul de prescriptie a raspunderii penale este de 8 ani, daca in acest interval nu s-a savarsit nici un act de procedura care trebuia comunicat suspectului, ceea ce nu e cazul. Din comunicatul oficial al DNA eu inteleg ca se solicita inceperea urmaririi penale fata de Catalin Popescu Tariceanu pentru o fapta pentru care s-a implinit termenul de prescriptie a raspunderii penale. Poate insa ne scapa ceva si fapta a continuat si dupa, pana in 2010, cel putin.

Citiți și:  Sa ne intoarcem la practicile sanatoase: catuse, arestari televizate

Oricum, G4media trebuie sa-si schimbe sursele, sau sa le puna sa citeasca si noul (totusi din 2014 a trecut ceva) cod penal. Sa inceapa cu art. 154 alin. 1 lit. C si art. 289 alin. 1.”

Referirea lui Neacşu la G4media are legătură cu un material al acestora în care spuneau că prescrierea faptelor s-ar face în 10 ani.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile