IPOTAZA SOCANTA. Medic român celebru: „Testele PCR dau foarte multe erori / Este vorba de malpraxis evident”


Medicul Tudor Ciuhodaru de la UPU Iași a comentat decizia CCR care susține că izolarea și carantinarea reprezintă o privare de libertate și o restrângere a drepturilor fundamentale. În cadrul discuției, Ciuhodaru a prezentat o ipoteză șoc: pacienți despre care s-a crezut că sunt pozitivi, deși nu erau, au fost internați alături de bolnavi Covid-19.

Medicul de la Iași susține că este vorba de un „malpraxis evident” , cauzat de erorile testelor Real Time PCR.

„Este haos și prea puțină știință în conducerea acestei pandemii, măsurile trebuie să fie proporționale și dublate de știință. Eu spun de la început că trebuie o nouă strategie. Trei lucruri esențiale: testare extinsă, izolare, nu internare a celor asimptomatici (…) Acum au devenit oameni care sunt internați cu forța, noi nu putem fi transformați în miliție și există o lege a drepturilor pacienților care spune că pacientul are dreptul să refuze internarea” a declarat Tudor Ciuhodaru la Antena 3.

Tudor Ciuhodaru: „Au fost internați inclusiv colegi de-ai mei, iar testările în dinamică au arătat că nu erau infectați”
Potrivit medicului, ar fi fost foarte mulți pacienți asimptomatici testați pozitiv în mod eronat.

„Așa-zisul PCR, v-am zis că nu este un test absolut, ci dă foarte multe erori. Au fost internați inclusiv colegi de-ai mei, iar testările în dinamică au arătat că nu erau infectați, nu aveau virusul și au fost internați alături de alți pacienți care aveau coronavirus. Din punctul meu de vedere, acest lucru este un malpraxis evident, iar cei care au greșit trebuie să plătească.”, a mai declarat Tudor Ciuhodaru.

Bilanț: 416 cazuri în 24 de ore
Grupul de Comunicare Strategică anunță că până astăzi, 4 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 28.582 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.861 au fost externate, dintre care 19.854 de pacienți vindecați și 1.007 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Până astăzi, 1.731 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 416 noi cazuri de îmbolnăvire.

Sursa: gandul.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *