Ion Țiriac s-a dezlănțuit și dă de pământ cu Guvernul României

Ion Țiriac a fost invitat joi la emisiunea „100 de minute” în cadrul căreia a criticat în termeni duri situația economică actuală a României. Țiriac a vorbit despre taxa pe lăcomie, despre codul fiscal, despre spațiul Schenghen, dar și despre DNA.

Ion Țiriac a afirmat că dacă se doreşte schimbarea codului fiscal este primul care ar fi de acord, susţinând că ar trebui un impozit pe profit mult mai mare.

„Exact ca în Germania, 47-48%. Dacă nu declară profit, ăla care nu declară profit şi face profit, e fraudă. Și în Statele Unite, de exemplu, mai scapi dacă omori pe cineva, îl tragi în casă, zici că a vrut să intre, dar dacă nu-ţi plăteşi taxele, nu mai scapi. Intri la mititica ani buni de zil”, a spus Țiriac.

Acestuia i se pare denecrezut că Românânia nu este încă în Schengen. Milionarul spune că guvernele au făcut tot ce se putea pentru ca ţara noastră să fie admisă în Schengen.

„Există nişte legi, există nişte cooperări între naţiuni, în special în aceste state unite ale Europei. Cam aşa ar trebui să se desfăşoare. (…) Eu stau drept şi mă duc la Bruxelles şi-mi apăr teritoriul meu, îmi apăr bucătăria mea şi pe urmă globalizare.

Tebuie să respect legile, dar şi ei trebuie să mă respecte. Adică eu găsesc că este de necrezut că în ziua de azi, 2019, eu nu sunt în Schengen. Eu sunt graniţa Europei”. a subliniat Țiriac.

Ion Țiriac a vorbit, joi, la „100 de minute”, despre cele două proiecte uriaşe ale sale, de minimum 100 de milioane de euro, care sunt în acest moment blocate de statul român, printre care o universitate sportivă după modelul celor din Statele Unite.

De asemenea, calea ferată care ar urma să lege Capitala de Aeroportul Otopeni „omoară” patinoarul pe care la construit şi care, potrivit magnatului a strâns în jurul său cinci echipe de copii care nu există niciunde în Europa.

Ion Țiriac afirmă că de vină pentru faptul că proiecte precum acestea sunt blocate e faptul că factorii decizionali se tem să nu li se facă dosare pentru corupţie.

„N-am înţeles nici eu până în momentul de faţă această veste pe care o cunosc de un an şi jumătate. (…) Pe vremea aia era ideea cu Japonia finanţând metroul, în 12 luni era gata că nu ai stâncă. Nefăcându-l am inventat o treabă, una care o să ne coste câteva sute de milioane şi nu ştiu nici astăzi dacă suntem normali la cap şi la ce foloseşte.

Adică, o linie ferată care se leagă cu o linie ferată care există acum şi care trece într-adevăr pe lângă aeroport, dar trece pe partea stângă a lui DN1, ducându-te la Ploieşti şi după cam un kilometru, trece peste drum ducându-se înspre partea aeroportului. Acuma facem altceva. Legăm calea aia ferată şi trecem mult mai în faţă, aproape direct şi ne ducem la aeroport. Unde faci o gară? Unde faci trenul să întoarcă? Și pe unde vine? Exact peste proprietatea mea, care este patinoarul şi care era dintotdeauna varianta campusului universitar pentru care bat la toate uşile de 15 ani”, a spus Ion Țiriac.

Ion Țiriac consideră închis proiectul universităţii de sport pe care avea de gând să o construiască.

„E greu de făcut, am desfiinţat şi board-ul. Fiul meu se întâlnea o dată pe lună cu toţi ăştia de la Los Angeles, de la San Francisco, de la Boston, de la Milano. Adică am vrut să facem o treabă… Sunt alte priorităţi iar, din păcate, politicienilor noştri le e frică pentru toate dosarele care apar peste noapte pentru unul, pentru altul pentru corupţie.

După părerea mea, DNA-ul, ăştia de la Fisc cu corupţia, pe noi ne-au nenorocit. Ne-au pus o talangă de gât cu „Corupţie””, a subliniat Ion Țiriac.

Ion Țiriac a mărturisit, joi, la 100 de minute, că a aflat de la Antena 3 că a fost interceptat de DNA. Magnatul afirmă că nu a primit nicio informare oficială de la autorităţi că a fost dispusă acestă măsură.

„Am aflat de la dvs. informaţia, că nu am ştiut. Dar, bănuiam eu… Și acuma pot să bănuiesc că mă ascultă toată lumea. Să fie sănătoşi – nu sunt însurat, am peste 18 ani, am nişte obiceiuri absolut normale.

Dacă asta este libertatea cuiva să asculte cum vrea, când vrea. Iar zecile alea de mii care s-au vehiculat acum, de ce să plătesc eu zeci sau sute de mii, dacă nu chiar milioane, ca cineva să mă asculte”, a spus Ion Țiriac.

Miliardarul afirmă că va încerca să afle de ce a fost filat, de fapt.

Procurorul Carmen Damian, un personaj controversat din DNA, care a instrumentat dosarul de santaj al Marianei Rarinca, in urma plangerii facute de fosta sefa a ICCJ, Livia Stanciu şi care a dispus NUP lui Traian Băsescu în dosarul care viza legalitatea încheierii unor contracte de către Costel Căşuneanu cu Ministerul Transporturilor şi Primăria Municipiului Bucureşti, în anul 2012, a decis interceptarea omului de afaceri Ion Țiriac.

Informaţia a fost prezentată, la începutul lunii ianuarie, la „Ediţia specială” moderată de Oana Zamfir.

„Un abuz uriaş împotriva celui mai bogat român şi unuia dintre cei mai cunoscuţi români. Doamna Carmen Damian a decis interceptarea omului de afaceri Ion Țiriac, care nu a avut nicio treabă nici cu furăciunile, nici cu politicul. Telefonul, ambiental. Locuinţa ştim cert că i-au supravegheat-o”, a spus Oana Zamfir.

Unul dintre motivele pentru care procuroarea Carmen Damian a dispus inteceptarea lui Ion Țiriac a fost că magnatul locuieşte foarte aproape de Elan Schwartzenberg.

„Pentru că stă foarte aproape de Elan Schwartzenberg şi pentru că e posibil ca fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codruţ Marta, să fi trecut prin zona casei lui Ion Țiriac”, a explicat Berta Popescu, senior-editor Antena 3.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.