POLITICA

Ion Iliescu ține morală revoluționarilor, după incidentul cu Voiculescu: „Reconcilierea nu este posibilă”

e671

Ion Iliescu a reacționat în urma agresiunii din Piața Universității asupra lui Gelu Voican Voiculescu, fost vicepremier al României și supervizor al „procesului” soților Ceaușescu.

Ion Iliescu condamnă violențele de la Universitate prin intermediul unui mesaj postat pe blogul său.

„În primul rând este de condamnat climatul de confruntare și de violență pe care l-au cultivat și îl cultivă o serie de organizații de revoluționari sau de organizații neguvernamentale, care vor să impună versiunea lor despre Revoluție, și să rescrie istoria. Reamintesc că unul dintre sloganurile Revoluției a fost ‘Fără violență!’ Libertatea a fost cucerită cu un preț greu și nu putem permite ca, în numele ei, să fie interzis dreptul la opinie al celor care nu au aceleași opinii cu aceia care-și impun, prin forță, punctul lor de vedere. Cele petrecute astăzi, în Piața Universității, arată că nici după trei decenii reconcilierea nu este posibilă. Oamenii de bună credință au obligația morală, indiferent de ceea ce cred despre evenimentele din urmă cu treizeci de ani, să condamne violența”, a reacționat Ion Iliescu.

În ceea ce privește concertul organizat de Institutul Revoluției Române, fostul membru CCR spune că s-a opus unei astfel de manifestații.

„A doua precizare privește concertul organizat de Institutul Revoluției Române, acum anulat, concert care ar fi trebuit să aibă loc mâine, 22 decembrie 2019. În urmă cu două luni, când s-a discutat în Colegiul Național această propunere, eu am fost categoric împotriva organizării lui. Cum am fost în imposibilitatea de a participa la toate reuniunile Colegiului, s-a trecut peste opinia mea, și s-a decis organizarea lui. Într-o țară normală acest concert nu avea de ce sa fie nici controversat, nici demonizat, și cu atât mai puțin anulat”, a mai declarat Ion Iliescu pe blogul său.

Vezi: Cine e fata care îl ține de mână pe Gelu Voican Voiculescu

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.