Ion Iliescu. Breaking News. STAREA DE SANATATE a fostului președinte

Ion Iliescu. Vești noi despre starea în care se află fostul președintele al României. Medicii au declarat că a fost stabil după operație.

Vești de ultimă oră despre starea de sănătate a fostului președinte al României Ion Iliescu.

Ieri, acesta ajuns de urgență la Institutul C.C Iliescu, acolo unde a fost operat pe inimă, după ce medicii au constatat că a reținut lichid în jurul cordului. După operație, starea fostului președinte a fost una stabilă.

Conform informațiilor România TV, fostul președinte este în stare stabilă astăzi, iar mâine va fi transferat de la Terapie Intensivă la secția de Cardiologie, urmând ca dacă starea sa de sănătate rămâne una stabilă să fie externat la finalul acestei săptămâni.

Ion Iliescu a fost dus, luni, de urgență la spitalul C.C. Iliescu, fiind suspectat de pericardită hemoragică. Pericardita reprezintă inflamația pericardului (sac fibro-seros care învelește inima), adeseori cu acumulare de lichid. Prezența de lichid în cantitate mare poate conduce chiar la sindromul de tamponadă cardiacă.

Diagnosticul se bazează pe prezența constatărilor clinice și ECG tipice. Pentru identificarea modificărilor sunt necesare uneori trasee ECG seriate. La examenul fizic se percepe frecatura pericardică – un zgomot de tonalitate înaltă sau joasă, suprapus peste zgomotele cardiace, se aude bine “sub ureche”, cu bolnavul în apnee.

Probele biologice pot arăta sindrom inflamator nespecific: VSH și fibrinogen crescute, proteina C crescută, leucocitoză. Se pot evidentia anticorpi specifici pentru agentul etiologic în formele infectioase.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *