Ion Cristoiu: Putin nu va ezita să folosească arma nucleară

Editorialistul Ion Cristoiu spune că Rusia lui Putin vrea un loc la masa marilor puteri care, în acest caz, ar trebui să decidă dacă vor război sau negocieri cu Moscova deoarece a treia cale nu există.

“Ori pui mâna pe arme, ori discuţi. Nu există tertium non datur (n.r.cale de mijloc). Tot felul de neghiobi zic că o să înăsprească sancţiunile. Ce se va întâmpla dacă NATO ar fi să lase politica de neutralitate militară? Ar trebui să acceptaţi şi dvs. că putem să fim cenuşă radioactivă pentru că noi nu am trăit aşa ceva. Adică este pregătit Occidentul de un război nuclear? Dacă e, nu e nicio problemă.

Ion Cristoiu: Putin nu va ezita să folosească arma nucleară 1

Rusia este a doua putere nucleară a lumii. Nu vedeţi că nu se ating nici măcar de Kim Jong-un? Este tertium non datur. Ori încerci după această afacere şi zici hai mă să-i facem şi lui un loc la masa lumii. (…) Au apărut între timp nişte puteri şi trebuie să ţii cont. (…)

Eu nu cred că că dacă le oferi nişte satisfacţii… satisfacţii în sensul că Ucraina putea să devină neutră aşa cum a fost Finlanda. Finlanda a fost mult timp neutră”, a afirmat Ion Cristoiu, citat de alephnews.ro.

Ion Cristoiu spune că principalul motiv pentru care Occidentul ar trebui să se aşeze la masa negocierilor este că Rusia de acum nu mai este Rusia de pe vremea lui Boris Elţîn, când era la pământ, ci a devenit o putere influentă.

“Această Rusie, în perioada lui Elţîn, a fost la pământ. Din nefericire, că aşa se întâmplă în istorie, a crescut. Şi marile puteri în loc să spună bă, au apărut ăştia, au crescut. Dacă te uiţi la Rusia din ultimii 10 ani vezi că nu mai e aia de atunci. Şi ai de de decis, ca şi la Germania. Ori faci război mondial şi după război faci o altă ordine, ori zici hai mă să găsim o modalitate ca Ucraina să fie neutră. Eu cred că mai mult de atât nu vrea.(…)”, a susţinut publicistul.

Sursa: romani-buni.info

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *