Ion Cristoiu: Guvernul este deja PICAT. Viorica Dăncilă să cheme preoții să exorcizeze PSD de prostie și securism

Ion Cristoiu apreciază că Guvernul Viorica Dăncilă va fi schimbat prin moțiune de cenzură cu voturile „ultimilor securiști din PSD” care vor avea un pretext perfect pentru răsturnarea Executivului și apoi vor pleca în partidul lui Victor Ponta.

„Congresul PSD organizat pe 29 iunie demonstrează că partidul încă mai respiră și ar putea să se deconecteze de la aparatele serviciilor dacă psd-iștii găsesc un candidat credibil. Este unul care se îmbracă în stil casual și, de vreo câteva zile, s-a apucat să urce pe dealurile verzi ale patriei ca ultimul samaritean.

În același timp, Congresul decis rapid și în mod surprinzător denotă faptul că sfârșitul guvernării PSD este aproape. Această mișcare va revitaliza partidul atât cât se mai poate, iar ultimii securiști vor avea pretextul necesar să voteze moțiunea de cenzură și să plece la V. Ponta. Chiar nu înțeleg de ce se spune despre USR că este partidul serviciilor de informații în condițiile în care PSD, de la bun început, stă cel mai bine la acest capitol.

În final, eu cred că acest Guvern este deja picat. Viorica Dăncilă ar putea să trimită după preoții de la Valea Uzului să le citească ceva din Evanghelia după Iuda și să-i exorcizeze de prostie și securism, că de corupție este imposibil”, a scris Ion Cristoiu pe blogul său.

El a pariat că Rareș Bogdan va fi propunerea de premier a lui Klaus Iohannis.

„Eu, unul, îmi asum că am greșit total considerând că Iohannis este un politruc ridicol. L-am evaluat superficial. Sigur este însă altceva: dacă Iohannis bate din picior și cere, precum un imperator roman de la sfârșitul imperiului și nu ca un basileu bizantin, ca acest Guvern să plece imediat, imediat, atunci trebuie să fim siguri că forțele universului neștiut s-au pus în mișcare să împlinească actul de voință prezidențială (…) Iohannis are nevoie ca R. Bogdan să ajungă prim-ministru. Trebuie să arate poporului credincios cum va curge laptele și mierea, în următorii 5 ani pe ulițele tărișoarei până în Valea Uzului, dacă la Palatul Victoria se va afla guvernul său”, a mai scris acesta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *