Ion Cristoiu, critici nemiloase: Iohannis a tras sirena şi ne-a zis <în adăposturi>

cristo
Jurnalistul Ion Cristoiu susține că ieșirea de miercuri a Președintelui Klaus Iohannis a avut un caracter apocaliptic și a fost de natură să creeze un dezastru de imagine în legătură cu acordul semnat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă Română.

Ecourile scandalului izbucnit miercuri în urma încheierii unui acord între Patriarhie şi Ministerul de Interne, privind distribuirea Luminii Sfinte, sunt departe de a se fi stins, chiar dacă Marcel Vela a anunțat la sfârșitul zilei ceea ce se dorește a fi o soluție de compromis.

Este greu de crezut că Președintele Klaus Iohannis nu a știut despre aceste acord, spune jurnalistul Ion Cristoiu.

”Vrea să i se spună Erdogan”
În schimb, Iohannis nu s-a așteptat la un asemenea dezastru de imagine și a fost nevoit să se retragă din toată povestea spunând că nu a știut, susține Cristoiu.

”Conflictul izbucnit astăzi adânceşte imaginea de dezastru ivită aseară când domnul ministru de Interne, în, am înţeles că în geaca lui de neînlocuit, şi spune că vrea să i se spună Erdogan, îi place imaginea asta de forţă, a dat citire unui fel de acord, eu spun târg, între Ministerul de Interne şi Patriarhie în legătură cu implicarea forţelor de ordine, poliţie, jandarmi, şi bănuiesc că şi cei de la armată în distribuirea, ca să folosesc acest termen laic a Luminii Sfinte.

Apropo de acest conflict, este ceva în neregulă pentru că Ludovic Orban a fost aseară la un post de televiziune şi a justificat această măsură, a cântat-o de la un capăt la altul. Deci premierul României ştia.

”Nu se așteptau”
Dacă ştia sau nu Klaus Iohannis, nu putem dovedi. Circulă pe surse informaţia că de fapt numai un consilier de acolo, responsabil cu Cultele, a fost informat şi el a zis ok. Nu are importanţă, când e vorba despre un scandal, preşedintele, Şeful, cu ş mare, poate să iasă din el spunând că nu ştie. E greu de presupus că nu ştie.

Eu cred că nu se aşteptau la un asemenea dezastru atât în rândul electoratului de dreapta, cât şi, culmea, în rândurile electoratului de stânga, să zicem, mai credincios”, a explicat jurnalistul.

Ion Cristoiu a explicat că imaginea de dezastru a fost creată după ce acordul între MAI şi Patriarhie a desfiinţat practic mesajul preşedintelui Iohannis că românii trebuie să stea în case deoarece vine Apocalipsa.

”În conflict cu liderii europeni”
“Să vedem în ce a constat dezastrul. Domnul Klaus Iohannis a avut ieri o intervenţie şi atât mesajul către naţiune, cât şi decretul au prezentat românilor o imagine de apocalipsă. Nu mai e luminiţa la capătul tunelului, ci apocalipsa.

Sigur în conflict cu liderii europeni care deja au schimbat agenda publică şi fără a renunţa la pericolul coronavirusului, criza de sanătate, deja încearcă şi reuşesc să impună în dezbaterea agendei publice ca prim-punct relansarea economică, relansarea vieţii şi mai ales speranţa că nu mai e mult şi oamenii vor ieşi din case şi lumea va ieşi din criză.

Klaus Iohannis a fost apocaliptic. Eu îi spun unii din cioclii apocaliptici: va fi mai rău, vor fi înmormântări, vor fi nenorociri. Nu mai spun că potrivit lui Klaus Iohannis vârful crizei va fi în curând, Raed Arafat spune că va fi peste două săptămâni, Rafila spune că va fi peste trei săptămâni.

”Nu înţeleg ce fel de specialişti sunt”
Noi avem un vârf după care alergăm cu toţii. Nu înţeleg ce fel de specialişti sunt. Oricum, teza fundamentală a preşedintelui a fost <stați în casă, că de abia acum începe> . E ca atunci când au venit în aprilie 44 bombardierele americane sunau sirenele. Sigur că sirena anunţa că vin.

Ei, potrivit unei imagini asemănătoare, Klaus Iohannis ne-a spus <gata, în adăposturi>. Pe acest fond, vine seara un anunţ de la Ministerul de Interne că s-a încheiat un acord cu Patriarhia potrivit căruia atât paştele, acele pâinici, cât şi lumina vor fi distribuite cu ajutorul poliţiei care acum nu mai controlează respectarea restricţiilor, ci ne ajută să încălcăm restricţiile.

Aceasta a intrat într-un conflict mai mult decât violent cu imaginea pe care voia să ne-o prezinte Klaus Iohannis. Pe de o parte Klaus Iohannis a tras sirena şi ne-a zis <în adăposturi>, a venit Marcela Vela care a zis <da, dar credincioşii pot să stea şi să se închine, pot să stea afară că facem noi o excepţie>”, a susţinut publicistul, în emisiunea Gândurile lui Cristoiu.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *