IOHANNIS VREA LEGALIZAREA CASATORIILOR INTRE HOMOSEXUALI: Este greşit să mergem pe calea religiei crestine

declr
REVOLTATOR: KLAUS IOHANNIS TINE CU HOMOSEXUALII!

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, întrebat în legătură cu propunerea Coaliţei pentru Familie de revizuire a Constituţiei, că „este greşit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative”, fiind adeptul toleranţei şi al deschiderii.

„Nu am ce să-i răspund. În chestiunea revizuirii Constituţiei încă nu este rândul meu să mă exprim. Însă în acest context cred că este foarte important să reiterez un lucru în care cred fiindcă eu provin dintr-o minoritate etnică şi religioasă, eu cred că trebuie să revenim la ceea ce se numeşte toleranţă şi acceptarea celuilalt, acceptarea celuilalt cu bune şi cu rele. Nu suntem toţi la fel, nu toate gupurile etnice şi toate grupurile religioase sunt la fel. Este greşit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele şi nu le sprijin. Sunt adeptul toleranţei, al încrederii şi deschiderii spre celălalt”, a spus preşedinte întrebat în legătură cu solicitarea preşedintelui Alianţei Evanghelice din România de a-şi exprima punctul de vedere referitor la propunerea Coaliţiei.

Citiți și:  Iohannis pornește robinetul cu bani în România. A semnat decretul DE URGENTA!

La 20 iulie, Curtea Constituţională a dat aviz pozitiv pentru iniţiativa cetăţenească de revizuire a Constituţiei, în sensul în care aceasta respectă limitele revizuirii, însă judecătorii nu s-au pronunţat pe fondul problemei-definirea căsătoriei ca uniune între femeie şi bărbat- nici asupra oportunităţii.

Decizia a fost luată în unanimitate şi, drept consecinţă, iniţiativa poate intra în dezbaterea Parlamentului, unde este însă nevoie de o majoritate calificată pentru a fi adoptată. În cazul în care ar fi aprobată de Parlament, propunerea trebuie să fie suspusă şi unui referendum naţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Citiți și:  Este REVOLTA pe scena politica. Klaus Iohannis, lovitura momentului!

13 comentarii

 1. Iar se vor pierde bani seriosi, cu un referendum al carui rezultat e clar dinainte. Intr-o tara care se declara ortodoxa, in proportie de peste 85%, la ce rezultat se asteapta, oare, politicienii romani?
  Trebuie sa fim cu un pas mai destepti decat ei: fiecare dintre noi sa trimita un mail parlamentarului care il reprezinta si sa-i solicite in mod expres sa voteze contra unei aberatii impuse de nu stiu ce entitate europeana. Daca, desigur, este contra aberatiei respective.
  Sa vada clar parlamentari voturile: 80% – 20% (si am aplicat reducerea la absurd, presupunand ca vor fi, totusi, 20% care vor vota altfel decat majoritatea…)

 2. Cred că o luna de zile i-ar ajunge, să probeze la Jilava, in avans căsătoria ce încearcă să promoveze. Măcar așa s-ar pronunța in cunoștința de cauză. Mă minunez cum de-i mai rabdă pămantu'

  • Numai uitati-va ce s-a intamplat in Australia, in Senat! Ce tot bati campii, domnule Presedinte! Am ajuns animale si sa satisfacem orgoliile unor oameni bolnavi? Sa fie fericiti, ii toleram, dar nu dorim sa intinam farmecul vietii! Omul s-a perpetuat cu relatia intre un barbat si o femeie, casatoriti sau in concubinaj! Ati rezolvat toate problemele natiei astea si mintenas trebuie sa rezolvam acum problema homoxexualilor? Nu avem alte prioritati sau e musai cand vine "ordinul" de la dl Soros?

 3. mai bine legaliza iarba :)))

 4. așa va trebui să tolerăm și musulmanii pe care îi vom primi, nu, ce zici băi toașu președinte când hassan ali beli o va viola pe stradă pe carmen? sau nu e cazul, ea va avea gardă de corp; dar dacă vor fi hassan și ali și beli și etc. atunci …?

 5. Este incredibil cum un Presedinte care provine dintr'un cult cu radacini evanghelice sa sustina aceasta practica anti-biblica ,condamnata de Dumnezeu asa cum citim in Sfinta Scriptura ,despre Sodoma si Gomora pe care Dumnezeu le-a pedepsit in mod groaznic ,cat si prin cuvintul Lui asa cum este scris la ,Leveticul 20. 13 ; daca un om se culca cu un alt om asa cum se culca cineva cu o femeie,amindoi au facut un lucru SCARBOS; sa fie pedepditi cu moartea; Acelas lucru mai este scris si la Romani 1.26,27 ; 1 Corinteni 6. 9,10 Apocalipsa 21.8 etc. Toate aceste texte cat si altele arata cum Dumnezeu condamna aceasta practica si daca Dumnezeu condamna acest mod de viata ,cine poate sa tolereze ceea ce Dumnezeu interzice ,oricine ar fi el . Cine poate sa se suprapune porunci lui Dumnezeu si sa tolereze PACATUL ( homosexualitatea ) care este impotriva lui Dumnezeu ??? Este trist ca acest Presedinte se compromite si isi calca credinta ( daca o are ) inacest mod atit de josnic. tolerind ceea ce BIBLIA interzice ??? Bunul Dumnezeu sa aiba mila de ROMANIA si de acest Presedinte si sa nu lase pata aceasta rusinoasa pe fata TARI noastre SCUMPE. GOD BLESS ROMANIA

 6. E clar. Cei care au postat aici habar nu au ce e cu referendumul asta coalitia pentru familie. Titlul articolului,precum si siteul, produce efectul manipularii in masa. Fratilor, se propune referendum pentru modificarea constitutiei.in actuala constitutie, nu se specifica clar casatoria dintre un barbat si o femeie. Se doreste,din punct de vedere legislativ, modificarea constitutiei in vederea ingradirii democratiei.Pierdeti esentialul. Se cere ca o lege existenta democrata sa se modifice in una nedemocrata.indiferent de natura legii. Bine, pot sa explic 1000 ani ca se face referendum pentru modificarea unei legi democratice deja existente in una cu tenta religios-conservatoare, ca bivolii nu inteleg. La urma urmei cei care cred intr-o divinitate trebuie sa inteleaga ca omului i s-a oferit liberul arbitru dintr-un motiv: sa il foloseasca. De ce sa fie unii privati de acest liber arbitru? Cine suntem noi sa ingradim dreptul la liberul arbitru? Atata timp cat se incadreaza in Decalog si se convietuieste in bunastare,prosperitate si nu ma deranjeaza, orientarile sexuale ale fiecaruia in viata privata nu ma intereseaza.

 7. cand l-ati votat v-ati gandit o singura clipa macar ca nu este ortodox? ca nu este roman? toleranta? sa mearga unde este toleranta!!! nici germanii nu-l recunosc de neamt: ei spun despre sasi ca sunt tiganii lor, nicdecum ,,echte deuch"; macar acum la parlamentare treziti-va, daca nu, va fi iar ..guvernul meu"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.