Iohannis vrea ca elevii să învețe la școală despre Holocaust și lagarele din Transnistria

idiot

Elevii ar trebui sa invete in scoli despre Holocaust si lagarele din Transnistria, considera presedintele Klaus Iohannis care a declarat, marți, ca sistemul educational trebuie schimbat în acest sens.

Seful statului a spus ca Romania s-a angajat sa devina un exemplu de promovare a memoriei Holocaustului si a altor experiente tragice ale trecutului, precum lagarele din Transnistria, si ca de aceea elevii trebuie sa invete in scoli despre astfel de subiecte, arata News.ro.

“Am declarat la Bucuresti, Ierusalim si Washington ca Romania este decisa sa contracareze cu toata determinarea manifestarile antisemite, rasiste si xenofobe si sa devina un exemplu regional de promovare a memoriei Holocaustului.

Dincolo de masurile legislative si cadrul institutional, este nevoie de un sistem educational prin care tinerii sa cunoasca si sa inteleaga faptele trecutului, ca parte a formarii lor ca cetateni”, a declarat Iohannis, in deschiderea evenimentului “Podurile Tolerantei”, organizat la Palatul Cotroceni.

Seful statului a explicat ca, daca tinerii vor putea invata despre aceste lucruri in scoli, se vor putea cultiva pluralismul si libertatea si vor fi contracarate intoleranta si extremismul.

Iohannis a facut referire si la tinerii care participa la acest eveniment, care are loc marti si miercuri la Palatul Cotroceni si la Palatul Parlamentului.

“Vor afla (…) ca au existat si legile antisemite, si trenurile mortii, si Podul Iloaiei, robia si lagarele din Transnistria. Si mai ales, sper ca tinerii de azi sa afle cum putem face ca experientele tragice ale trecutului sa nu se mai repete”, a afirmat presedintele.

“Podurile Tolerantei” este un proiect transnational, organizat pentru tarile Europei de Est, prin care este promovata toleranta si cunoasterea istoriei minoritatilor, in special cea evreiască. NapocaNews

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

https://barikada.ro/