Iohannis, UMILIT chiar în Germania: Un apărător din vorbe al democrației!

Regizorul documentarului „Colectiv”, Alexander Nanau, nominalizat la Oscar în acest an, a vorbit despre sistemul de sănătate din România și despre clasa politică. Acesta a spus într-un interviu acordat unei prestigioase publicații din Germania despre președintele Klaus Iohannis că este „un politician absent” și „un apărător din vorbe al democrației”.

Regizorul nominalizat la Oscar pentru documentarul „Colectiv”, Alexander Nanau, a povestit într-un interviu pentru publicația germană Die Welt despre sistemul de sănătate din România și clasa politică din țara noastră.

În vârstă de 41 de ani, Nanau a crescut la Berlin, unde a făcut și studii de cinema. Ca migrant din România în Germania, unde a ajuns cu familia după Revoluția din 1989, pe când avea 10 ani, Nanau mărturisește că a „avut mereu experiențe bune în spitalele germane”. Pe de altă parte, când vine vorba despre România, acesta vorbește despre mita din spitale și despre „procesul de schimbare” dinamic din ultimii ani. În legătură cu sistemul de sănătate din România el punctează că „oamenii au observat un lucru foarte simplu: dacă nu avem adevăr, murim”.

Citiți și:  Iohannis poate da MAREA LOVITURA! Pentru ce FUNCTIE este in carti președintele României

În interviul acordat înainte de demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, regizorul spune că „mafia din sănătate e cea care vrea să scape de Vlad Voiculescu”. El mai spune că „încet încet, odată cu studiile și călătoriile în Vest, se edifică o tânără democrație. România este ca în Spania, după 40 de ani de Franco”.

„Iohannis este doar un apărător din vorbe al democrației”
Alexander Nanau a vorbit și despre președintele Klaus Iohannis, despre care nu are o părere foarte bună. Regizorul consideră că Iohannis „este un politician absent.”

„În România el este un politician absent. Toți știu că este timp irosit să ai pe cineva ca el în această funcție. El este doar un apărător din vorbe al democrației. De fapt, numește adesea procurori corupți, care opresc cercetări importante în justiție. Când merg la masă cu ambasadori ai altor țări, aceștia îmi spun că știu toate aceste lucruri”, a declarat regizorul.

Citiți și:  S-a aflat ce a făcut Klaus Iohannis! Gafa uriașă a președintelui

Pe de altă parte, Nanau este impresionat de generația tânără care a venit să vadă filmul „Colectiv”.

„În special cei tineri, între 16 și 30 de ani. Este o generație care are nevoie de răspunsuri: rămân sau plec?!”, a mai declarat regizorul documentarului „Colectiv”.

Sursa:capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!