Iohannis și fudulia

„Prostul nu e prost destul, dacă nu e și fudul.” – este o zicală care a intrat în vocabularul și conștiință românilor de foarte mulți ani și ea reflectă o realitate, confirmată de secole de experiență de viață a acestora. Nu vreau să se considere că eu îl fac prost pe Președinte, nu mi-aș permite așa ceva, o minimă condescendență față de cel din fruntea statului, indiferent de defectele și calitățile acestuia, trebuie să avem. Nu am să încalc această regulă, deși cu toții știm că nu noi îi facem proști pe unii, ci unii prin naștere dobândesc această calitate, de fapt așa cum vrea Dumnezeu: la unii le da mai multă minte, la unii mai puțină, iar la alții deloc.

Ce legătură are asta cu fudulia Președintelui? Una foarte simplă și care iese în evidența dacă se răspunde la întrebarea: de ce se organizează un referendum pentru consultarea cetățenilor. El se organizează numai dacă există o situație deosebită care să necesite consultarea populară, nu de dragul de a-l face, implicând și cheltuieli mari, nu din banii Președintelui, ci din ai noștri, care se justifică doar dacă sunt dați în folosul cetățenilor.

Care este necesitatea, dacă Președintele a anunțat cu atâta timp în urmă organizarea referendumului, dar nici până astăzi nu cunoaște întrebarea la care trebuie să răspundă cetățenii? Asta reflectă faptul că referendumul nu reprezintă o necesitate reală și este organizat nu în interesul nostru, ci al lui, dar pe banii noștri. Se supraestimează pe domnia-sa și ne subapreciază pe noi, crezând că nu avem capacitatea de a înțelege ce jocuri face, de aceea ne tratează cu îngâmfare și ne jignește inteligența.

Este corect așa, domnule Iohannis? Nu vă este suficient că ați fraudat statul cu sute de mii de euro, vreți acum să ne păgubiți pe noi toți de zeci de milioane de euro, doar ca să va faceți campanie electorală dumneavoastră, partidelor care vă susțin și acelora din Europa cărora vă subordonați și ale căror interese le promovați și apărați? Probabil nu ați auzit nici de expresia ieșitului ca păduchele în frunte, dar nu este târziu, românii pot să va pună acolo unde vă este locul și să va arate stâlpul pe care îl aveți în ochi, trimițându-va la plimbare cu referendum cu tot!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

General Dumitru Iliescu

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *