fbpx
POLITICA

Iohannis și Dăncilă taxați de Traian Băsescu! ”Vai de capul vostru de politicieni, mărunţi şi fără scrupule”

TRAIAN BASESCU RTV 2RZV

Fostul președinte Traian Băsescu îi taxeză pe Klaus Iohannis și pe Vorica Dăncilă din cauza noului conflict președinte-guvern. ,,Stop joc ! S-a mers prea departe !”

După decizia lui Klaus Iohannis de a prelungi mandatul lui Nicolae Ciucă, situaţia s-a inflamat din nou, mai ales că cei din PSD îl voiau pe Dumitru Scarlat la conducere. Noul conflict este aspru criticat de Traian Băsescu, care a postat un mesaj pe pagina de facebook.

”Vai de capul vostru de politicieni, mărunţi şi fără scrupule.

Stop joc ! S-a mers prea departe !

Armata nu este nici camp de luptă politică şi nici loc de destrăbălare electorală.

În mod egal, preşedintele Iohannis , ministrul Apărării şi premierul , au dus lupta politică şi ambiţiile personale prea departe, jucându-se cu nominalizarea Şefului Statului Major al Armatei.â

Aici nu există scuza că preşedintele nu a fost consultat înainte de a i se transmite propunerea de numire a noului Sef al Statului Major. Dacă a văzut că acest lucru nu se întâmplă, ştiind că la 31.12.2018 mandatul actualului Sef al Statului Major expiră, preşedintele, în calitate de Comandant al Armatei, trebuia să cheme premierul şi ministrul apărării la consultări în baza art. 86 din Constituţia României care spune, citez, “Preşedintele României poate consulta Guvernul cu privire la problem urgent şi de importanţă deosebită”. Era o soluţie de a desemna noul Şef al Statului major fără a târî armata în jocuri politice minore şi fără a umiligenerali respectaţi.

Din păcate şi unii şi alţii au preferat să-şi facă jocul în interes electoral personal pe seama nominalizării Şefului Statului Major al Apărării, umilind pur şi simplu armata.

Propunerea făcută de ministrul apărării şi avizată de premier a fost pentru nominalizarea unu general care este reprezentant al Armatei Române la NATO. Să ne imaginăm cum va fi privit de acum înainte la NATO, acest general care nu se bucură de încrederea Preşedintelui României ?

Prelungire mandatului Şefului Statului Major al Apărării s-a făcut fără propunerea ministrului apărării şi avizul premierului şi fără a fi o situaţie excepţională care să reclame acest lucru. Să ne imaginăm cum priveşte Armata o prelungire a mandatului Şefului Statului Major, pusă sub semnul întrebării din punct de vedere al legalităţii .

Vai de capul vostru de politicieni, mărunţi şi fără scrupule.

PS – Mă întreb cine va sesiza CCR legat de numirea Șefului Statului Major. Este tot ce mai lipseşte în efortul de discreditare a instituţiilor statului. Hai cu o decizie a CCR pentru nominalizare şi numire ca să fim de râsul lumii.”

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.