Iohannis, ședință de urgență! Este DEZASTRU total în Europa din cauza COVID

Președintele Klaus Iohannis va participa joi la o ședință de urgență împreună cu liderii Uniunii Europene. Tema principală o reprezintă pandemia de coronavirus care face dezastru în lume. Înainte de ședință, șeful statului va face declarații de presă.

Franța și Germania a recurs la noi măsuri de restricție cu privire la pandemia de coronavirus, motiv pentru care liderii Uniunii Europene au decis să facă o ședință la care să participe toate statele membre. În acest context, președintele Klaus Iohannis va fi și el prezent după ce va susține declarații de presă la ora 19:10.

Măsurile luate de Germania și Franța
Germania va intra într-un lockdown parțial pe întreaga durată a lunii noiembrie, cu baruri și restaurante închise, însă școlile vor funcționa în continuare. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat carantină generală pentru cel puțin o lună. Oamenii vor avea voie să iasă din casă pentru achiziționarea de bunuri esenţiale, să meargă la medic sau să facă ora zilnică de mişcare în aer liber.

Comisia Europeană a emis o propunere
Comisia Europeană a emis o propunere către Consiliul European pentru o cooperare mai cuprinzătoare în ceea ce privește reacția la pandemie, înainte de videoconferința liderilor Uniunii Europene.

Liderul Von der Leyen a cerut statelor membre ca planurile de vaccinare să fie pregătite, chiar dacă studiile clinice nu au venit până acum cu un vaccin aprobat.

„Facem apel la statele membre să pregătească acum planuri naționale de vaccinare și să le revizuiască la nivelul UE. Trebuie să fim pregătiți pentru sosirea primelor vaccinuri. Sunt multe de făcut”, a mai spus ea.

Din dorința de a controla răspândirea cazurilor de coronavirus, Bruxelles-ul a cerut ca statele membre ale Uniunii Europene să-și coordoneze strategiile de testare. Mai mult decât atât, se dorește ca statele membre să facă mai multe teste antigen rapide, deşi oferta pentru acestea este la nivel global redusă în raport cu cererea, scrie Digi 24.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu