“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
POLITICA

Iohannis recunoaşte într-un interviu că minorităţile beneficiază de discrimininare pozitivă. Înţelegem că majoritatea e discriminată negativ?

klaus-paris

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, într-un interviu acordat emisiunii Akzente, difuzate de TVR, că nu peste tot în Europa întâlnim situaţia din România în care minorităţile beneficiază de discrimininare pozitivă.

Întrebat despre faptul că s-a pus problema ca Forumul German să devină partid, Klaus Iohannis, care a vorbit în limba germană, a declarat că ”România are un fond valoros, prin organizaţiile minorităţilor sale”, iar acest fond trebuie păstrat.

”Nu peste tot în Europa întâlnim această situaţie şi anume că minorităţile beneficiază de discriminare pozitivă, fiind reprezentate în Parlament sau având posibilitatea de participare la alegerile locale”, a mai spus Iohannis.

Președintele a precizat că termenul de discriminare pozitivă este prevăzut în lege şi reprezintă ”un fond valoros, de care dispune România şi care trebuie păstrat”. ”Eu nu am considerat oportună transformarea Forumului German în partid politic. Nici acum nu consider că este bine, deoarece o parte importantă din activitatea Forumului german, cum ar fi cea privind aspectele sociale, căminele pentru vârstnici dar şi cele eonomice, nu ar mai fi posibilă în forma existentă. Ştiu că s-a discutat ca Forumul german să fie împărţit într-o componentă politică şi într-una economică şi socială. Totuşi, comunitatea germană este prea mică pentru a susţine două instituţii de asemenea factură, una politică şi respectiv una socială şi economică. Eu zic că nu ar funcţiona”, a mai afirmat Iohannis.

Întrebat dacă este bine că minoritatea germană are un singur reprezentant în Parlamentul României, Klaus Iohannis a răspuns: ”E bine că avem unul. Eu mă bucur că Ovidiu Ganţ lucrează bine, de atâţia ani”.

Potrivit preşedintelui, ”minoritatea germană are rolul de punte, în contextul relaţiilor româno-germane”.

”Aşa stau lucrurile la nivel micro dar şi macro. Există comisiile mixte, la nivel guvernamental, care se ocupă, oficial, la nivel foarte înalt, cu această tematică dar există şi multe relaţii cu Germania, promovate de membri ai Forumului sau de forumuri germane”, a spus şeful statului.Să înţelegem că majoritatea e discriminată negativ? – Sursa: NapocaNews

CITESTE SI: SCANDALOS: UNGURII in cer lui Iohannis AUTONOMIA TINUTULUI SECUIESC pentru ca l-au votat la presedentie!

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.