Iohannis pregătește o NUCLEARA pentru Guvernul PSD! Planul pe care-l are cu Tudorel Toader (SURSE)


Comitetul Executiv al PSD a fost unul plin de surprize. La finalul ședinței, Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă au anunțat că trei nume grele vor părăsi Guvernul: Rovana Plumb și Natalia Intotero, care se află pe locuri eligibile pentru alegerile europarlamentare și Tudorel Toader, ministrul Justiției.

Deși președintele PSD a transmis de multe ori săgeți otrăvite către Tudorel Toader, acesta a mers pe linia lui și nu a acceptat să-i fie impus un OUG care i-ar fi marcat cariera pe viață. În acest context, social democrații i-au retras sprijinul politic. În locul lui a fost propus Eugen Nicolicea.

Celelate două nume care completează executivul sunt Oana Florea, deputat PSD și o apropiată a lui Dan Voiculescu și Liviu Tit Brăiloiu, unul dintre cel mai bogați politicieni din România.

Conform surselor Capital, Klaus Iohannis nu va accepta revocarea lui Tudorel Toader, cel puțin nu pentru moment. Se pare că președintele ar dori să ceară un timp de gândire pentru a trage de timp și a crea tensiuni suplimentare în interiorul PSD. Legile Justiției sunt extrem de importante pentru Liviu Dragnea și apropiații săi, mai ales că DNA a cerut judecarea de urgență a proceselor.

Surse din PNL susțin că președintele NU va accepta revocarea lui Tudorel Toader și că va da un răspuns destul de rapid. De asemenea, Eugen Nicolicea ar urma să fie respins în toate ipotezele.

Liviu Dragnea ar mai avea două nume de rezervă, Șerban Nicoale și Robert Cazanciuc, care ar fi garantat și ei că vor promulga mult doritul OUG.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *