Iohannis pregătește LOVITURA ZILEI! Este cutremur pe scena politică (SURSE)

Klaus Iohannis a anunțat că va susține o declarație de presă la ora 18.00. Președintele a spus că va veni cu precizări pe tema crizei politice în care se află România la ora actuală, după ce ALDE a ieșit de al guvernare.

Președintele Klaus Iohannis urmează să anunțe la ora 18 că respinge propunerile trimise de Viorica Dăncilă pentru portofoliile de la Justiție și vicepremier pe probleme economice, respectiv Dana Gîrbovan și Iulian Iancu, au declarat pentru Digi24.ro surse politice.

Preşedintele Klaus Iohannis va susţine, miercuri, la ora 18,00, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, informează Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului a anunţat încă de marţi această declaraţie publică referitoare la actuala criză guvernamentală, remaniere şi calea de ieşire din criză.

„Nu putem să facem abstracţie de politica internă a României. Despre actuala criză guvernamentală, despre remaniere, despre calea de ieşire din criză voi face o declaraţie publică mâine, dar dumneavoastră vă veţi întoarce la post şi o să fiţi întrebaţi ce se întâmplă în România, cum se va soluţiona criza, cum vor decurge alegerile, iar dumneavoastră să răspundeţi aşa: România are o democraţie solidă, România are o democraţie consolidată prin referendumul care s-a ţinut pe 26 mai anul curent şi care a adus un răspuns foarte clar al românilor pentru democraţie, o cale proeuropeană, abordare solidă transatlantică, stat de drept, justiţie dreaptă, consolidarea şi continuarea luptei împotriva corupţiei. Dumneavoastră să răspundeţi aşa: România va rămâne o democraţie şi un partener credibil şi stabil în orice condiţii”, le-a spus şeful statului ambasadorilor şi consulilor români, pe care i-a primit la Palatul Cotroceni, în contextul desfăşurării în aceste zile a Reuniunii anuale a diplomaţiei.

Citiți și:  Bomba zilei! Florin Cîțu a dat lovitura. Cu ce partid va fuziona PNL

Klaus Iohannis a precizat că există soluţii şi se va asigura că acestea vor fi constituţionale.

„O să vă întrebe partenerii, prietenii noştri, ce se va întâmpla, cum se va întâmpla. Iar dumneavoastră să răspundeţi aşa: orice se va întâmpla în România se va întâmpla în limitele Constituţiei. România este o democraţie consolidată, în care Constituţia este respectată şi, indiferent de soluţia găsită, România va rămâne un partener serios, predictibil, credibil, angajat în demersurile comune care sunt în curs. Şi vă spun vouă că soluţii există şi eu voi veghea – nu, voi garanta – ca aceste soluţii să fie constituţionale”, a subliniat preşedintele Iohannis.

Citiți și:  Iohannis poate da MAREA LOVITURA! Pentru ce FUNCTIE este in carti președintele României

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *