NOUTATIOPINII

Iohannis Nu sărbătoreşte Ziua Naţională! 1 Decembrie, zi de doliu la Cotroceni?

klaus_iohannis_kampanie

După 25 de ani, de când prin lege parlamentară promulgată de preşedinte în 1990 s-a hotărât ca data de 1 Decembrie să fie declarată Ziua Naţională a României, pentru prima oară ţara noastră nu sărbătoreşte cu bucurie, recepţii, retragere cu torţe şi artificii data când s-a înfăptuit Marea Unire dintre Transilvania şi Ţara Mamă, România.

Este pentru prima dată când instituţiile statului român, în frunte cu preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Dacian Cioloş, nu organizează manifestări ample de Ziua Naţională a României. Mai mult, instigaţi de Preşedinţie şi Guvern, primăriile din România nu au mai organizat celebrele focuri de artificii din oraşele ţării noastre, care reprezentau simbolic bucuria tuturor românilor simpli pentru Unirea Transilvaniei cu România de la 1 Decembrie 1918. Pe cine şi de ce deranjează Marea Unire de la 1918? Oare pe Klaus Iohannis, reprezentantul minorităţii germane, care la 1918 a pierdut statutul de naţionalitate privilegiată faţă de românii persecutaţi în Transilvania, ca membră în Unio Trium Nationum în Imperiul dualist austro-ungar? Istoricul clujean Kurt Horedt în memoriile sale scrise în Germania pe la 1987 ne-a lăsat mărturii dramatice despre tragedia saşilor de la 1918, care au suferit cumplit pierderea privilegiilor de clasă şi rasă superioară faţă de valahi, în urma Marii Uniri de la 1918, când au trebuit să accepte uniunea Transilvaniei cu România, cu care nu au fost de acord. Este inadmisibil şi imoral faţă de istoria naţională, de memoria şi lupta atâtor generaţii de patrioţi români în frunte cu Mihai Viteazul, Horea, Gh. Şincai, Petru Maior, Avram Iancu, George Bariţiu, Octavian Goga sau Ioan Raţiu şi a sutelor de mii de soldaţi români morţi eroic la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz, ca acum, Klaus Iohannis, să să se prevaleze cinic de tragedia de la clubul Colectiv şi să transformă sărbătoarea naţională a României într-o zi de doliu naţional.

Nici bucuria Zilei Naţionale nu ne-o mai lasă nouă românilor “marioneta” intereselor străine Klaus Iohannis şi “mercenarii” multinaţionalelor sau fundaţiilor internaţionale de la Cotroceni şi de la Palatul Victoria, ocupat de „guvernul meu” condus de premierul Dacian Soroş, pardon…Cioloş. Au reuşit mandatarii marilor puteri de la Bruxelles şi a directoratelor multinaţionalelor să transforme Ziua Naţională a României într-o Zi de Doliu Naţional, ignorând jertfa luptei a milioane de patrioţi şi soldaţi români căzuţi pe câmpurile de luptă pentru realizarea minunii naţionale de la 1 Decembrie 1918, când Transilvania s-a unit cu Ţara Mamă, România. În ţările din jur, polonezii, ungurii, cehii sau slovacii se trezesc din jugul birocraţilor de la Bruxelles, în timp ce românii nu mai au voie să se bucure de ziua lor naţională. Sigur că Klaus Iohannis care nu-i curge sânge de martir român prin vene şi are casa părintească în landul Bavaria i-a fost uşor să anuleze recepţia, retragerile cu torţe şi artificiile de Ziua Naţională a României, instigând autorităţile şi societatea la o notă de doliu naţional în cea mai frumoasă zi a neamului românesc din toate timpurile, pentru că „fraţii” saşi şi-au pierdut privilegiile la 1 Decembrie 1918 şi au trebuit să fie egali cu românii majoritari din Ardeal.

În fiecare an, din 1990, m-am bucurat cu zecile de mii de românii în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca privind încântat şi exaltat, la retragerea cu torţe a armatei române şi la focurile de artificii care celebrau bucuria Marii Uniri şi eliberarea românilor de sub jug străin de la 1918. Să înţeleg că interzicându-se recepţia, retragerea cu torţe şi artificiile de Ziua Naţioanlă a României se dă un semnal public de doliu, că românii sunt iarăşi persecutaţi, că sunt din nou stăpâniţi de forţe străine, că nu mai sunt liberi în propria ţară, că nu mai au voie să se bucure de Marea Unire? Tragic! Să înţelegem că preşedintele Klaus Iohannis vrea din nou să fim toleraţi ca naţiune pe propriul nostru pământ strămoşesc şi că nu mai avem voie să sărbătorim 1 Decembrie, ca Zi Naţională a României şi de unitate simbolică a tuturor românilor. Cred că azi, 1 Decembrie 2015, făuritorii Marii Uniri de la 1918, Iuliu Maniu şi Ionel IC. Brătianu se întorc în mormânte, văzând de dincolo…, unde ne-a adus o Preşedinţie care nu-i reprezintă pe români, ci doar interesele celor care ne-au oprimat până în 1918. Sunt sigur că de Revelion se vor organiza ample focuri de artificii, atunci instituțiile statului nu vor mai fi în zi de doliu. Doar pentru Ziua Națională nu se organizează focuri de artificii pentru a marca bucuria Marii Uniri de la 1918. Eu zic ca noi românii să nu deznădăjduim şi să ieşim cu toţii în stradă, să ţipăm şi să strigăm de bucurie pentru fapta celor de la 1 Decembrie 1918, să nu-i lăsăm pe guvernanţii amanetaţi intereselor străine şi corupţiei de la Bruxelles să ne transforme Ziua Naţională în Zi de doliu. “Acum ori niciodată croiește-ți altă soartă!” – Articol de Ionut Tene

VEZI SI: RANIT din Colectiv, spune care-i adevarul: „Fix asa a fost. Nu va lasati MANIPULATI”

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți, prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

paypal donate button 1

Lasă un răspuns

Back to top button

Dacă ți-au plăcut articolele și dorești să ne susții, orice DONAȚIE este binevenită.

X

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.