fbpx
POLITICA

Iohannis NE PREGATESTE DE RAZBOI. Presedintele JIGNESTE eroii Revoluţiei din Decembrie 1989: Îi compară cu anarhiştii, naziştii şi agenţii străini plătiţi ai Euromaidanului de la Kiev

iohannis.ibsexpf853

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis duminică un mesaj la un an de la protestele sângeroase din Kiev, în care compară “eroii Euromaidanului” cu revoluţionarii din Timişoara şi Bucureşti din 1989. Lucru pe care îl considerăm jignitor pentru eroii revoluţiei române. Nu poţi compara eroii din 1989 cu nihiliştii, naziştii şi agenţii străini plătiţi care au creat haos, război şi foamete în Ucraina. Iohannis ne pregăteşte de război pentru interesele anglo-americane?

Președintele afirmă, referindu-se la protestele de la Kiev, că a văzut “cum o națiune renaște și cum aspirațiile ei nu pot fi distruse de șenilele tancurilor” atunci când cetăţenii se mobilizează împotriva unui regim corupt şi autoritar. Iohannis critică totodată acţiunile ruse în Ucraina, opinând că soluția diplomatică este cea mai bună cale în rezolvarea acestui conflict.

“Astăzi se împlinește un an de la Revoluția Demnității, când cetățenii Ucrainei s-au mobilizat și au ieșit în stradă împotriva unui regim corupt și autoritar, care le amanetase destinul european. Gândul meu se îndreaptă cu respect către toți cei care și-au dat viața pentru libertate, în acele zile tumultuoase. Am văzut cum o națiune renaște și cum aspirațiile ei nu pot fi distruse de șenilele tancurilor. În multe privințe, eroii Euromaidanului au semănat cu eroii de la Timișoara sau București, din 1989. Din păcate, încercările la care este supusă Ucraina sunt departe de a se fi încheiat. În ultimul an, Federația Rusă a ocupat Crimeea, iar în estul Ucrainei se implică în destabilizarea acestei țări. Sper ca negocierile de pace de la Minsk să fie respectate și să pună capăt confruntării armate, care a dus deja la pierderea a mii de vieți omenești și la peste un milion de refugiați. Ca președinte al României, susțin soluția diplomatică în rezolvarea acestui conflict, astfel încât Ucraina să fie un stat stabil, democratic, suveran, căruia să i se respecte integritatea teritorială”, afirmă Klaus Iohannis în mesajul său.

Ucraina marchează duminică un an de la protestele sângeroase de la Kiev care au dus la înlăturarea preşedintelui prorus Viktor Ianukovici și care s-au soldat cu cel puțin 100 de morţi.

Mai mulţi lideri europeni, între care preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi preşedintele german, Joachim Gauk, și-au anunțat participare la Kiev la “Marşul demnităţii”. Preşedintele Klaus Iohannis este reprezentat la eveniment de consilierul pentru securitate naţională, George Scutaru.

“La manifestările de azi, de la Kiev, sunt reprezentat de consilierul meu pentru securitate națională, George Scutaru. Pe 17 martie, mă voi reîntâlni cu președintele Petro Poroșenko, cu prilejul vizitei mele oficiale în Ucraina”, precizează președintele în mesajul său. – Sursa: NapocaNews

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

2 comentarii

  1. Tu, care ai scris acest articol, ai fost prezent la asa zisa Revolutie din 1989 sau ai scris din ce ai auzit? Documenteaza-te inainte de a scrie tampenii!

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.

%d blogeri au apreciat: