Iohannis, MUTAREA momentului. Breaking news

O foarte cunoscută jurnalistă ar urma să intre într-o instituție importantă. Este vorba de Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii. Propunerea a fost făcută chiar de președintele Klaus Iohannis. Ea a fost în atenția publicului în ultimii ani, mai ales prin prestațiile sale la Realitatea TV și Antena 3. Despre ce personalitate din media este vorba?

Una dintre cele mai cunoscute jurnaliste este la un pas de a intra în CNSAS. Comisiile juridice parlamentare reunite au avizat favorabil, joi, candidatura Ionicăi Stănciulescu (cunoscută publicului cu numele de Oana Stănciulescu). Ea a fost propusă de preşedintele Klaus Iohannis pentru Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS).

Ionica Stănciulescu candidează pe locul rămas vacant în urma demisiei din Colegiu a Alexandrei Toader.

Parlamentarii juriști au stabilit Oana Stănciulescu îndeplineşte condiţiile pentru a ocupa acest post.

Raportul comisiilor urmează să fie transmis plenului Parlamentului pentru vot.

La audiere, Oana Stănciulescu a precizat că din 1990 a lucrat în presă, iar în ultimii 4 ani a fost cercetător la CNSAS.

Cine este Oana Stănciulescu
Oanei Stănciulescu a ocupat mai multe poziții importante în presă după Revoluție. Ea a început în 1991 ca reporter la Dreptatea și apoi la România Liberă. Între 1994 – 1999 a fost redactor la Ziarul Ziua, apoi redactor la Academia Catavencu și redactor-șef la emisiunea lui Florin Calinescu.

Între 1997 – 1999 a fost ziarist la BBC iar, apoi, încă un a de zile a fost editor, sef sectie politic la PRO TV. A ocupat apoi încă doi funcția de redactor-sef adjunct la Evenimentul Zilei și consilier la Institutul Diplomatic Roman.

Ulterior, între 2009 – 2010 a fost redactor-sef la Cotidianul, iar între 2010 – 2011 a fost realizator si analist la Realitatea TV.

Urmărorii patru ani i-a petrecut la Antena 3. Astfel, între 2011 – 2015 a fost realizator si analist la acest post de televiziune. Din 2013 a activat la Expres Magazin și a avut mai multe apariții TV.

Aceste informații despre activitatea profesională au fost furnizate chiar de către Oana Stănciulescu pe propriul său blog.

Trebuie amintit că numele ei a apărut la un moment într-un scandal la Realitatea TV. Atunci, Rareș Bogdan și-a anunțat demisia de la cunoscutul post tv. El acuza că Oreste Teodorescu și Oana Stănciulescu au fost interziși la Realitatea Tv.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!