fbpx
MILITARNOUTATI

Iohannis MINTE? Dovezi fotografice susțin varianta ucrainenilor. Drona rusească a explodat în România

Informația tarnsmisă de ucraineni a fost respinsă de autoritățile române.

descarcare 34

Un cont ucrainean de Twitter susține cu dovezi fotografice că una dintre dronele cu care rușii au atacat în noaptea de duminică spre luni ținte ucrinene de pe malul Dunării a căzut pe teritoriul României. Informația tarnsmisă de ucraineni a fost respinsă de autoritățile române.

Inclusiv președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că ”nu a existat nicio piesă, şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România”.

”Noi avem control total asupra spaţiului nostru naţional. Am verificat absolut tot şi pot să liniştesc populaţia. Nu a existat nimic ce a ajuns în România. Însă da, suntem îngrijoraţi fiindcă aceste atacuri au loc la o distanţă foarte mică de graniţa românească”, a afirmat președintele.

Fotografiile publicate de cei de la Auditor par, însă, să arate că o dronă chiar a explodat pe teritoriul României, pe malul Dunării, în dreptul orașului Izmail. Informația a fost transmisă, luni, de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko.

“Conform serviciului de poliție de frontieră al Ucrainei, azi-noapte, în timpul unui atac masiv rusesc în apropierea portului Izmail, dronele rușilor au căzut și s-au detonat pe teritoriul României. Aceasta este încă o confirmare a faptului că teroarea rachetelor ruseşti reprezintă o ameninţare uriaşă nu doar pentru securitatea Ucrainei, ci şi pentru securitatea ţărilor vecine, inclusiv a statelor membre NATO”, a susținut Nikolenko.

Informațiile publicate de Auditor au fost preluate și de postul german de televiziune ntv, care a ajuns, de asemenea, la concluzia că cel puțin o dronă a explodat în România. Zona respectivă este împădurită și de aceea explozia nu ar fi fost observată de pe malul românesc.

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Articole conexe

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.