Iohannis mai pregăteşte o LOVITURĂ DE POMINĂ celor din PSD. Avem toate detaliile planului copt la Cotroceni

Consultările preşedintelui Klaus Iohannis cu delegaţia Partidului Naţional Liberal pentru stabilirea „direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din 26 mai” au început, marţi, la Palatul Cotroceni. Înainte de acest moment, şeful statului a lansat anunţul despre un organizarea unui nou referendum.

„Nu este neapărat de dorit să mergem pe o revizuire largă a Constituţiei în această configuraţie. Avem rezultatul foarte pozitiv al unui referendum şi acest rezultat trebuie implementat acum. Dacă vrem o revizuire mai largă sau modernizare, sau o nouă Constituţie, acest lucru trebuie discutat ulterior şi trebuie găsită o largă majoritate politică care sprijină o astfel de revizuire amplă a Constituţiei. În acest moment, după părerea mea, condiţiile pentru o amplă revizuire a Constituţiei nu sunt date.

Referendumul pentru revizuirea Constituţiei pentru implementarea a ceea ce s-a votat acum (n.r. referendumul pe Justiţie organizat în paralel cu alegerile europarlamentare) trebuie organizat când se poate şi cu cât mai repede, cu atât mai bine.

Citiți și:  Gata, serviciile au ales urmașul lui Iohannis!

Pe de altă parte, având în vedere că mai avem încă trei alegeri, ar fi cel puţin ciudat să se organizeze referendumul între alegeri fiindcă românii nu cred că agreează să vină la vot de patru ori plus încă o dată. Nu este niciun fel de problemă ca referendumul de validare să fie suprapus peste una dintre alegerile care vor veni în următorul an.

Prezidenţialele sunt primele, dar nu este obligatoriu să venim cu referendum pe prezidenţiale, putem să venim la fel de bine pe alegerile locale sau chiar pe parlamentare”, a declarat Iohannis la Cotroceni.

Klaus Iohannis se întâlnește cu delegaţia PNL din care fac parte preşedintele partidului, Ludovic Orban, prim-vicepreşedintele Raluca Turcan, deputaţii Florin Roman şi Ion Ştefan şi preşedintele organizaţiei PNL Bistriţa, Ioan Turc. Partidul Naţional Liberal este prima formaţiune cu care preşedintele Iohannis se consultă pentru stabilirea „direcţiilor de acţiune necesare punerii în aplicare a referendumului naţional din 26 mai”.

Citiți și:  Sondajul care trimite o unda de SOC in lumea politica: AUR șterge pe jos cu liberalii!

Şeful statului mai are programate marţi consultări cu reprezentanţii USR şi cu cei ai UDMR. Consultările vor continua miercuri cu reprezentanţii PMP, ALDE, ai grupului parlamentar PRO Europa, grupului parlamentar al minorităţilor naţionale şi PSD.

Consultările trebuiau să înceapă la ora 12.00, însă au fost amânate cu o jumătate de oră. Președintele i-a felicitat pei cei din PNL pentru rezultatul foarte bun obținut la alegerile europarlamentare. „Felicitări pentru rezultate, domnule președinte”, a spus Iohannis.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.