Iohannis le cere judecatorilor sa nu se mai opuna dictaturii

Va fi ultimul Craciun intr-o oarecare libertate?

Klaus Iohannis a participat la prezentarea raportului de activitate al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pe anul 2021. Conform Adevarul, acesta a spus în plenul CSM:

„Este deja o tradiţie să particip la prezentarea raportului anual al CSM. Provocările provocate de criza sanitară sunt prezente şi astăzi. Marile sisteme publice, precum cel de sănătate, de educaţie sau judiciar au fost nevoite să dezvolte o capacitate mai mare de adaptare la neprevăzut.

Nu putem controla durata pandemiei, însă stă în puterea noastră să îi diminuăm efectele negative. În situaţii de criză, statele sunt nevoite sa ia măsuri pentru a proteja interesul general, viaţa şi sănătatea cetăţenilor, care uneori implică restrângerea unor libertăţi fundamentale, în condiţiile stabilite de Constituţie şi de obligaţiile internaţionale. În acest context, misiunea justiţiei e de a se asigura ca restrângerea temporară a unor drepturi şi libertăţi este justificată şi vizează doar protejarea sănătăţii cetăţenilor devine cât se poate de importantă.

Justiţia consolidează încrederea în stat si le aminteste cetăţenilor că nimeni nu este mai presus de lege. Într-o perioadă în care societatea este mai polarizată decât în alţi ani, răspunsul prompt al sistemului judiciar în a restabili pacea socială este esenţial”

Asadar, zice el ca misiunea justiţiei e de a se asigura ca restrângerea temporară a unor drepturi şi libertăţi este justificată.

Eu zic ca nu trebuie sa fie asa, ci ca misiunea justiţiei e de a se asigura daca restrângerea temporară a unor drepturi şi libertăţi este justificată.

Este o diferenta uriasa intre ca si daca, iar multe instante au constatat deja pana acum ca restrângerea nu este justificat.

Mai spune Klaus Iohannis ca Justiţia consolidează încrederea în stat si le aminteste cetăţenilor că nimeni nu este mai presus de lege. Traducerea mea e urmatoarea: Justitia nu trebuie sa mai zica altfel decat statul.

Si in incheiere, ce credeti ca inseamna oare ultima fraza din citatul de mai sus?

„Într-o perioadă în care societatea este mai polarizată decât în alţi ani, răspunsul prompt al sistemului judiciar în a restabili pacea socială este esenţial.” 

saccsiv

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *