Iohannis l-a lăsat din brațe pe Cîțu. Conferința de presă la care s-a facut de râs

După ce l-am auzit pe premierul Florin Cîțu la conferința de presă mințând cu un tupeu fantastic, mi s-a spulberat și ultima îndoială că președintele Klaus Iohannis l-ar mai susține.

Am constatat, cred că toți, că premierul nu a înțeles nici acum, după atâtea zile în care i-a apărut și dosarul cu infracțiunea comisă în Iowa, că nu încălcarea legii în America e problema lui gravă. Ci faptul că a ascuns acest lucru, ori de câte ori a fost întrebat. Pentru că a fost întrebat dacă are pete în trecutul său care l-ar face șantajabil. E o practică universală, aplicată celor care vor să asceadă în funcții înalte într-un stat.

Ce răspunde premierul Cîțu în conferința de presă, cu tupeu maxim, că nu vreau să-l leg din nou de scriitura polițistului american „cu ochii umezi”? Spune că NU a considerat „că e importat să-l informeze despre o asemenea chestie pe președinte”.

Probabil că, la faza asta, președintele Iohannis a zâmbit în colțul gurii sesizând că omul lui de la Palatul Victoria tocmai a înfipt prima cazma în propria-i groapă. Dacă ne gândim bine, a mai avut niște mușterii d-ăștia, care au demisionat după ce o vreme s-au ținut băț că-s integri și nu lasă puterea, deși greșelile făcute veneau în valuri peste ei.

Cîțu s-a ținut și el de cazma cum a putut în fața jurnaliștilor care l-au luat la întrebări despre încarcerarea lui în America, după ce s-a constatat că era beat-rangă la volan. Ne-a mințit că nu-și mai amintește dacă i s-au pus cătușe. De parcă un asemenea lucru se poate uita vreodată! Nu era vorba de schimbarea brățărilor, cerceilor sau lanțurile de rocker ci de niște cătușe de oțel și de niște polițiști care l-au luat pe sus și l-au fotografiat profil și față.

Își amintea, însă, că băuse bere la ziua colegului său de cameră. Nu foarte mult să-i iasă alcoolemia aia mare. „Nu pot sa duc 7-8 beri”, a zis ca un adevărat băiat de băiat, învățat cu jargonul băutorilor.

Nu mai știe exact nici cât l-au ținut politiștii în arest. Parcă n-au fost 48 de ore. El zice că a stat „exact cât precizează procedura americană”. Și, evident, ca minciuna să nu se fisureze, a ținut-o pe a lui, în ciuda explicațiilor unor avocați, procurori și polițiști americani, consultați de presa din România: „A fost un delict, deci o contravenție, nimic penal”.

Nu și-a mai amintit nici ce scria în raportul Poliției, a negat toate informațiile judiciare, dar, culmea!, a dat cu oiștea în gard afirmând, la un moment dat, că „în raport era vorba exclusiv despre alcool”. Adică, să fie clar, nu erau și droguri.

Una peste alta, e nevinovat, n-are cazier în România, a fost o greșeală din tinerețe, n-are nicio legătură evenimentul din America cu funcția pe care o îndeplinește acum, sunt legislații diferite, așa că „niciun moment nu mi-am pus problema să demisionez”.

El poate nu, dar alții cu siguranță DA. Cred că nu numai mai-mari din politica noastră, nu numai o aripă din PNL sau Cioloș de la PLUS, care s-a și exprimat, îl vor îngropat în uitare. Și prin cancelariile de afară, europene și de peste ocean, îl vor dus, că dacă e ales președintele PNL ar pofti și la candidatura pentru Cotroceni în 2024. Iar acolo nu mai merge, n-are profil. Scheletul din dulapul lui Florin Vasile Cîțu e deja expus în piața publică și poate doar el nu-i înțelege rostul. Deocamdată.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *