Iohannis IL DECOREAZA pe unul dintre RESPONSABILII pentru TRAGEDIA din APUSENI

9783

Presedintele Klaus Iohannis l-a decorat pe generalul Ion Burlui, cel care si-a dat demisia de la sefia Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), dupa ce a fost acuzat ca nu a intervenit in timp util cand s-a produs tragedia din Muntii Apuseni, in care pilotul Adrian Iovan si studenta la Medicina Aura Ion au murit.

Administratia prezidentiala a anuntat vineri ca seful statului i-a acordat „Ordinul Barbatie si Credinta in grad de Ofiter, cu insemn pentru militari, domnului general de brigada Burlui Ion”, precum si altor zeci de persoane. Decorarea a fost facuta la propunerea ministrului Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Ion Burlui si-a dat demisia, in ianuarie 2014, de la sefia IGSU, in urma accidentului aviatic din Muntii Apuseni, dupa ce autoritatile au fost acuzate ca au ajuns la locul tragediei in sase ore de la producerea accidentului si ca viatiele victimelor decedate ar fi putut fi salvate daca se intervenea mai repede.

Intrebat de ce a luat aceasta decizie, Burlui a explicat ca a facut acest lucru pentru a nu exista suspiciuni asupra colegilor sai care au cautat victimele.

„Tocmai ca sa nu planeze o suspiciune asupra colegilor mei. Nu este corect ca eu, in calitate de sef, sa las sa planeze o suspiciune asupra colegilor mei care au lucrat in teren”, a lamurit acesta.

Totusi, el a sustinut de la bun inceput ca nu considera ca are vreo vina in cazul tragediei din munti si ca nu s-a asteptat ca cineva sa ii ceara demisia.

Mai mult, dupa ce a plecat din functie, Ion Burlui a venit cu explicatii halucinante despre interventia defectuoasa a echipelor de salvare.

El spunea atunci ca echipajele de interventie si-au facut datoria, dar ca „asa cum ‘iarna nu-i ca vara’ si la munte nu este ca la campie. Oamenii care au intervenit in munti sunt aceiasi care intervin in toate situatiile, riscandu-si viata pentru a o salva pe a altora”.

Mai multe persoane au fost demise in urma accidentului aviatic, printre care seful Romatsa de la acea vreme, Aleodor Francu, si secretarul de stat in Ministerul de Interne Catalin Chiper. – Sursa: Ziare.com

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *