Iohannis îi pregătește lovitura de grație lui Liviu Dragnea! Astăzi vrea să-l anuleze în Parlament. Detalii de ultimă oră

Președintele Klaus Iohannis face o mișcare de ultim moment și se întoarce mai repede din Franța pentru a-i aplica o lovitură de grație liderului PSD, Liviu Dragnea. Șeful statului va fi prezent, miercuri, în Parlament, la ședinţa solemnă dedicată Centenarului Marii Uniri, unde va susține și un discurs în calitate de invitat.

Klaus Iohannis şi-a devansat vizita în Franţa cu un scop extrem de precis, care ar putea avea ca ţintă finală debarcarea lui Liviu Dragnea din fruntea PSD, susţin surse politice, citate de evz.ro. Potrivit informaţiilor, această mutare nu este deloc întâmplătoare, ci este bine pregătită de specialişti, prin prezenţa şefului statului în Parlament urmărindu-se să se dea mesajul asaltului final asupra lui Liviu Dragnea.

Mutările din ultimele săptămâni prefaţează forţarea debarcării lui Dragnea de la vârful PSD. Strategia folosită de gruparea Iohannis este concentrarea tuturor bătăliilor deschise împotriva liderului PSD într-o perioadă scurtă de timp, stfel încât Dragnea să nu aibă timp să se dezmeticească şi să riposteze.

Pentru ca planul să aibă succes, sunt necesare îndeplinirea, în acelaşi timp, a trei condiţii: pierderea sprijinului politic în PSD, pierderea guvernării, închiderea oricărei posibilităţi ca Dragnea să câştige bătălia în instanţă, prin deschiderea unui nou dosar. În plus, trebuie construită atmosfera socială şi mediatică propice pentru organizarea acestor lovituri împotriva PSD, adică proteste de stradă şi campanii de presă care lovesc personal şi frontal adversarul.

Citiți și:  Ghiță a urlat de plăcere că s-a trezit cocoșul de tablă de pe hotelul de vis-a-vis! Întâlnire de gradul 0 între gurista PSD și patronul RTV pe o insulă exotică

Nu ar fi de mirare ca, prezent în Parlament pentru susţinerea discursului solemn de Centenar, Klaus Iohannis să înceapă abrupt cu celebra frază ciceroniană: „Până când vei abuza de răbdarea noastră, o, Dragnea?” Faptul că acelaşi lucru poate fi spus şi despre Iohannis nu va împiedica propaganda să îşi facă –conştiincios – treaba.

Un prim pas este transformarea adversarului/ contracandidatului în inamic al statului, lipsit de orice drepturi şi libertăţi, privat chiar de calitatea de cetăţean, susţine evz.ro. Efortul de demonizare a preşedintelui PSD este uriaş, acesta fiind omul cel mai lipsit de calităţi care a existat vreodată în România (conform propagandei). Încălcarea vieţii private în cazul preşedintelui PSD a devenit deja o cutumă socială. Orice recurs la lege, posibil în cazul oricărui cetăţean, devine, în cazul lui Dragnea, o acţiune de sfidare la adresa poporului sau chiar abuz. Pe scurt, Dragnea este antiromân şi de aceea trebuie tratat de instituţiile statului nu ca un cetăţean normal, ci ca un inamic extern. Faptul că şeful PSD face tot ce îi stă în putinţă pentru a avea parte de un proces corect reprezintă, în ochii propagandei, ceva inimaginabil.

Citiți și:  Bomba politică a anului. Dragnea va da o LOVITURA incredibila

Următoarea etapă ar urma să fie inventarea unei uriaşe maşinaţiuni politice, a unui complot diabolic pus la cale de Liviu Dragnea ca să arunce ţara în aer. Propaganda toacă de luni de zile la scenariul că PSD, condus de Dragnea, scoate România din UE, aruncă în aer democraţia, pune cruce justiţiei, omoară presă, gazează cetăţenii etc. Chiar dacă, în unele circumstanţe, sunt motive reale de îngrijorare şi critici absolut bine meritate la adresa actualei guvernări, riscurile sunt atât de exagerate, pericolele atât de hiperbolizate, încât realitatea este complet evacuată de propaganda antiDragnea.

În altă ordine de idei, se procedează la demascarea aşa-zişilor complotişti, a complicilor inamicului. Toti colaboratorii lui Dragnea sunt suspectaţi, anchetaţi, verificaţi, întorşi pe toate feţele pentru a găsi „probele” complotului. Unii dintre ei se autodenunţă ca complotişti, după ce ies din graţiile lui Dragnea, încep să aducă probe (discursive, pentru că altceva nu au produs), fac exerciţii de retorică cum prind un microfon (cazul puciştilor).

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

LASA UN COMENTARIU