Iohannis este de neclintit. Declaratii de ULTIMA ORA

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, amendamentul PSD potrivit căruia, pe durata stării de alertă, pieţele agroalimentare în spaţii închise, târgurile, bâlciurile, pieţele mixte şi volante, talciocurile îşi vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de distanţare socială şi protecţie sanitară. Însă totul rămâne la mâna președintelui Klaus Iohannis.

În acest context, președintele Klus Iohannis a declarat că piețele vor române închise deoarece restricţiile sanitare care au intrat în vigoare la începutul săptămânii au un singur scop, respectiv protejarea populaţiei şi reducerea presiunii uriaşe care apasă pe sistemul sanitar. Piețele în aer liber vor funcționa în continuare.

„România se confruntă cu o situaţie extrem de complicată, iar restricţiile care au intrat în vigoare ieri au un singur scop – protejarea populaţiei şi reducerea presiunii uriaşe care apasă pe sistemul sanitar. Măsurile nu sunt populare, produc supărare și sunt greu de acceptat. Existența noastră a tuturor a fost puternic afectată. Din cauza virulenței virusului am văzut că reglementările mai puțin restrictive au fost insuficiente.

Chestiunea piețelor a dus la destul de multe dezbateri, cred că măsura luată de guvern e justă, nu se închid toate piețele, ci doar cele care funcționează în spații închise. Piețele în aer liber vor funcționa în continuare.

Măsura e limitată în timp, a fost luată doar pentru câteva săptămâni. Faptul că guvernul hotărăște ceva și majoritatea PSD fără să se documenteze hotărăște invers e încă un argument pentru care trebuie să facem alegeri. Nu se poate să se funcționeze așa. Din nefericire, în România avem două probleme grave: una de sănătate publică, pandemia, și care am învățat multe despre acest virus, știm ce măsuri se pot lua pentru a preveni răspândirea. Ea va fi rezolvată doar atunci când vom avea un vaccin, dar o dată certă nu poate nimeni să spună. În același timp avem un parlament dominat de un PSD care și-a pierdut orice legitimitate, și guvernul se luptă pentru a ține lucrurile sub control iar PSD în Parlament trage permanent frâna de mână.

Românii își doresc un parlament legitim, care lucrează pentru noi, ori cu PSD în parlament aceste lucruri funcționează cu frâna de mână trasă iar democrația nu poate fi pusă în paranteză. Noi suntem acum în situația să organizăm alegeri parlamentare la termen fiindcă este singura soluție prin care românilor își pot alege un nou parlament care să permită construirea unui guvern puternic, în jurul PNL „, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.