“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
NOUTATIPOLITICA

Iohannis, Dragnea și Tăriceanu, slugi la același stăpân de la Ierusalim

iohannis dragnea tariceanu
Se schimbă și vorbele din vechime?

De mii de ani, cred că de la chinezi. ne-a parvenit un fel de silogism multiplu: „prietenul prietenului meu este prietenul meu, prietenul dușmanului meu este dușmanul meu, dușmanul dușmanului meu este prietenul meu”.

Atitudinea, incompetența, aroganța, trădarea țării din partea lui Klaus Iohannis i-au atras acestuia atîtea resentimente din partea poporului, încît aparent Călin Popescu Tăriceanu și Liviu Dragnea, cei care îl critică, par eroii zilelor noastre. Dar este vreunul dintre cei trei prieten al poporului român? Ei sînt de fapt trei infractori corupți și trădători de țară, care urmăresc distrugerea țării și poporului, fiind recompensați pentru aceasta (o mai fi existînd în lume vreun stat în care primii trei oameni să fie cu toții infractori?).

În pofda adversității lor, poate reală dar se poate să fie și mimată, au cu toții ceva în comun – slugărnicia față de Ierusalim.

Despre imbogățirea penală a lui Klaus Iohannis nu comentez fiindcă pe „Justițiarul” s-au scris mult mai multe decît știu eu.

Am arătat cum primul lui milion de dolari l-a cîștigat cu prețul falimentării unei firme emblemă a României, ARO Cîmpulung Muscel. Accentuez sau completez cu două aspecte:

– ajuns prim-ministru, Tăriceanu a hotărît să scadă impozitul pe profit la 16 %, în timp ce în SUA sau Suedia (ca exemplu) acesta ajungea la 80 sau chiar 90 % (un prieten din Suedia îmi spunea acum foarte mulți ani că industriașii suedezi nici nu se zbat pentru un profit prea mare, întrucît diferența nu merită); Tăriceanu a aruncat povara bugetului în spinarea românilor – din prostie sau cu interes?

– acum apelez la memorie: legea nr. 18/1991 a fondului funciar restituia foștilor proprietari 10 ha. de pămînt, apoi deputatul PNȚ-CD Vasile Lupu (a nu se confunda cu domnitorul aromân cu același nume), care se prezenta ca fost profesor de științe socio-umane, adică fost profesor de socialism științific, avînd interes personal și fiind la putere, a trecut prin parlament legea care îi poartă numele și prin care restituirea s-a majorat la 50 ha., după care Tăriceanu a declarat restituirea totală! Palate și castele, zeci de mii de hectare de cîmpie sau din munții țării, au putut să fie restituite! S-au restituit (pe acte false și pe șpăgi enorme!), palate, castele, moșii.ale „optanților” (nobili unguri) care au părăsit Transilvania după Marea Unire), fiind despăgubiți pentru lor, inclusiv cele confiscate de la criminalii de razboi unguri). Mulți țărani au pierdut terenurile primite în urma reformelor agrare (cazul de la Nadăș s-a rezolvat după ani de zile de procese în favoarea adevăraților proprietari, sătenii, dar cîte astfel de cazuri or mai fi?). Chiar nimeni nu și-a pus problema (conform fostei legi nr. 18/1968!) cum mama dracului au reușit căteva familii, prin muncă cinstită, în cîteva secole, să pună mîna pe trei sferturi din pamîntul României! Cînd a trimis în parlament această lege, oare Tăriceanu a fost tîmpit, a fost superficial sau a avut un interes?

Cînd l-am cunoscut și l-am auzit pe Tăriceanu, mi-a făcut o impresie foarte proastă. După ce ani de zile a plătit consultanți evrei, am constatat că și-a îmbunătățit oratoria. Cum cel mai bun consultant din lume nu te face mai isteț, înseamnă că l-au învățat limbajul european, dar l-au învățat și cum să aibă tupeu.

În ce îl privește pe Dragnea, eu am scris la începutul anului un articol pe care din păcate nu l-a publicat nimeni în care spuneam:

„Pe mine însă, altceva mă nedumerește – și anume cum familia social-democrată Liviu-Nicolae și Bombonica Dragnea a strîns o avere invidiată chiar și de liberali. Căutați declarația de avere a lui Liviu Dragnea din anul 2015, înainte de divorț. Citiți enorma contribuție a Bombonicăi la această frumoasă avere în calitate de acționar majoritar la hotelul Turris dar citiți și în “Turnu cu știri” cum în anul 2012 hotelul Turris a avut o cifră de afaceri de 2,8 mil. lei și datorii de peste 38 mil. lei. Citiți și cum Parchetul ICCJ a închis dosarul de evaziune cînd Dragnea a ajuns ministrul administrației și internelor. Poate că apar ziariști de bună credință și cu curaj din Teleorman care să ne explice „cadourile” primite de Bombonica de la Turris, la ce referă suma de peste 100.000 lei primită de la stat de Bombonica reprezentînd impozit plătit în plus, la ce valoare se ridică palatul ridicat de Dragnea și dacă veniturile celor doi foști soți pot justifica aceste cheltuieli.”

De ce scriu acum despre asta? Fiindcă vineri, avînd dispoziția și puterile necesare, după multe zile în care niște tineri îmi aduceau ce aveam nevoie și eu plăteam cît îmi spuneau, fără să cer amănunte asupra prețului fiecărui produs în parte, am coborît să fac puțină mișcare, să respir puțin aer proaspăt și să îmi aleg singur ce am nevoie. Am constatat că în ultimele zile:

– țigările s-au scumpit săptămîna trecută cu 5 lei/cartuș;

– ouăle s-au dublat ca preț;

– untul, la fel.

La mezeluri, nu-mi dau seama de scumpiri fiindcă nu-mi amintesc prețurile din zilele trecute.

În aceeași zi am spălat și niște borcane mici. Am constatat că pe etichete era trecut un gramaj de 280-300 g. Am căutat un borcan mic vechi – avea 450 g. Cînd s-a trecut de la borcanul de 450 g. la cele cu o treime mai mici, prețul nu s-a redus, s-a redus doar capacitatea. Apoi, au început să se scumpească.

La alegeri, Dragnea ne-a promis lapte și miere. Pînă să ajungă la popor, laptele s-a acrit iar mierea (unul dintre cele 5 produse alimentare care nu se alterează niciodată) a cam dispărut, poate s-a exportat pe sub mînă.

Datorită lui Mugur Isărescu, fosta mea sursă principală de venit (dobînda la depozitul bancar) s-a prăbușit, așa că azi, cu pensie cu tot, primesc într-o lună cît primește într-o zi de la stat pensie un trădător de țară, sau un procuror ori judecător (fervenții apărători ai mafiei). În plus, și administratorul meu de bloc fură pe rupte, dar celorlalți vecini nu le pasă! Înainte să crească salariile și pensiile, au crescut prețurile la alimente.

Un om pe care îl apreciez foarte mult pentru patriotismul, consecvența și curajul său (și care nu l-a iubit niciodată pe Iliescu dar nici pe Constantinescu, Băsescu și Iohannis) a început să îi ia apărarea lui Dragnea, scriind că acesta este atacat întrucît programul de guvernare al PSD este singurul care poate salva România! Sancta simplicitas! Programul PSD a fost un program cu care acest partid a cîștigat alegerile, dar pe care ei nu l-au luat niciodată în serios, întrucît era imposibil de realizat (nici măcar dacă renunțau să mai fure). Ceea ce s-a vazut în scurt timp. Ajunși la putere, pesedeii s-au preocupat în primul rind să încerce să spele păcatele penale ale mai-marilor lor (vezi celebra OUG 13), după care au oferit posibilitatea unui ocean de generali de toate felurile să se pensioneze cu mii de euro pe lună înainte să împlinească 50 de ani. Apoi, au constatat că pentru popor nu mai sînt bani. Și după ce acum, cînd ne înarmăm mai ceva decît pe vremea războiului rece (atunci, ne produceam noi armamentul, asigurînd și locuri de muncă – acum, îl importăm cu miliarde de dolari sau euro de la mulții noștri parteneri strategici), foarte teamă îmi este că vom ajunge la alte noi împrumuturi externe.

Este Iohannis omul cel rău? Sau oamenii cei răi sînt Tăriceanu și Dragnea? V-ați gîndit oare vreodată că de fapt poate toți trei sînt oameni răi? V-ați dat seama că de fapt învățămintele chinezilor antici sînt actuale?

Desigur, între cele două tabere pot să fie reale divergențe și conflicte (sau nu!), dar eu mă gîndesc la ceea ce îi apropie pe toți trei, și anume supușenia lor față de Ierusalim. Nu sugerez nimic, așa că vă las să vă gîndiți dacă cei trei sînt prietenii, sau sînt dușmanii poporului român. Autor: Dan Cristian IONESCU

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.