Iohannis, despre romanii care refuza vaccinarea „Analfabetismul funcțional este o problemă in Romania”

Președintele Klaus Iohannis susține că această pandemie de Covid-19 a fost alimentată cu un val de fake news și acesta este motivul pentru care oamenii ezită să se vaccineze. Iohannis consideră că România se luptă cu problema analfabetismului funcțional, de aceea oamenii ajung să creadă informații trunchiate sau chiar false.

”Din păcate, ani și ani de formare medicală au ajuns să fie contrazise de informații trunchiate, fake news-uri sau informații fără nicio substanță.

Această epidemie de fake news au pus la îndoială munca medicilor și a specialiștilor, de aceea munca medicilor este una infinit mai grea.

Trebuie să facem mai multe eforturi pentru a-i ajuta pe oameni să conștientizeze că cercetarea medicală și farmaceutică are la bază ani de cercetări și rezultate, iar adevărurile expuse trebuie să fie de necontestat.

Vaccinul, de exemplu, este cel mai eficient element de oprire a pandemiei și acesta este un adevăr pe care nimeni nu-l poate contesta.

Unul dintre obiectivele proiectului ”România Educată” este de a reduce analfabetismul funcțional la terminarea ciclului de școală obligatoriu. Oamenii trebuie să înțeleagă ceea ce citesc și trebuie să fie învățați cum să se informeze din surse corecte, nu din speculații.”, scrie Klaus Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *