Iohannis, despre noul SCANDAL POLITIC: Pot să vă spun din sursă sigură, prezidențială, că această OUG urmează să fie dată

Klaus Iohannis a vorbit, marți seara, la Palatul Cotroceni, despre noul conflict dintre primari și Guvern, după ce o OUG prin care primăriile sunt obligate să suporte cheltuielile din centrele de vaccinare urmează să fie dată.

Scandalul a devenit public prin contrele dintre Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca și, totodată, președinte al Asociației Municipiilor din București, și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Președinte Iohannis i-a pus la punct.

”Nu cred că aceste probleme vor pune în pericol succesul campaniei de vaccinare. Ele nu sunt probleme reale, ci fictive, prin care unii au crezut că e bine să se profileze un pic în plus cum nu mai avem campanie electorale, trebuie să găsească, politicienii, alte metode de a ieși în față. Pot să vă spun din sursă sigură, prezidențială, că această OUG urmează să fie dată. A fost discutată inclusiv cu menționații primari nemulțumiți care vor primi sprijin de la guvern. Medicii și personalul medical va fi plătit, primarii vor amenaja aceste secții, totul se va deconta de la Guvern. Toate premisele pentru o campanie de vaccinare de succes sunt pregătit și vor fi create cu tot cadrul juridic ăîn cel mai scurt timp.”, a explicat Klaus Iohannis.

Sursa: stiripesurse.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *