Iohannis, declaratie dura la adresa lui Putin: TREBUIE SA FIM PREGATITI SA NE APARAM TARA

presedintele-klaus-iohannis-mesaj-emotionant-de-ziua-marelui-poet-mihai-eminescu-45152-1

Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a oferit un interviu unei publicatii din Austria, in care a discutat, printre altele, despre politica lui Vladimir Putin, dar si despre faptul ca tara noastra trebuie sa fie pregatit pentru orice situatie.

„Politica lui Putin nu se incadreaza in conceptul de a trai impreuna intr-o Europa a secolului 21. Zeci de ani am crezut ca problema razboiului in Europa nu mai exista. Probabil acest lucru e acum, din pacate, istorie”, a declarat Klaus Iohannis pentru publicatia Profil.

Seful statului a vorbit si despre criza din Ucraina, amintind si despre consensul politic privind bugetul Apararii din Romania.

„Am ajuns la un consens politic. Toate partidele politice s-au angajat sa creasca cheltuielile de aparare din Romania pana la 2% din PIB, pana in 2017, si sa il pastram asa zece ani”, a continuat seful statului.

Jurnalistul care l-a intervievat pe presedintele roman a reactionat: „Sunt o multime de bani de care Romania ar avea nevoie si in alte sectoare”.

„Nu exista nicio alta cale. In imediata apropiere a unui conflict armat al carui rezultat este nesigur nu poti sa stai degeaba. Aderarea la NATO este foarte valoroasa, dar intr-un caz special, noi insine trebuie sa fim pregatiti sa ne aparam tara. Armata trebuie sa fie pregatita si echipata in consecinta”, a punctat Iohannis.

Intrebat daca vreo formatiune politica din Romania vrea o apropiere de Rusia, seful statului a raspuns ferm ca nu, punctand ca romanii sunt, de multa vreme, pro-europeni.

„Clasa politica de dupa 1989 poate fi acuzata de multe lucruri negative, dar doua lucruri a facut bine: aderarea la NATO si UE”, a punctat Iohannis.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *