Iohannis, decizie crucială pentru România! Ce se pregătește la Cotroceni. Toți românii sunt vizați


Președintele Klaus Iohannis urmează să ia o decizie crucială pentru România. S-a aflat și ceea ce se pregătește la Palatul Cotroceni. Toți românii sunt vizați de ultima mutare a șefului statului.

Klaus Iohannis va emite decretul de prelungire a stării de urgenţă cu încă 30 de zile, conform anunţului făcut în urmă cu o săptămână.

Klaus Iohannis va semna decretul
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat încă de săptămâna trecută, după întâlnirea cu premierul şi cu mai mulţi miniştri, că va fi necesară prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună, iar decretul va fi emis la începutul acestei săptămâni.

”Sunt lucruri care se mişcă, însă, trâgând linie, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. Am solicitat Guvernului să vină cu propuneri. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Acest lucru este necesar pentru a ţine epidemia sub control”, a afirmat Iohannis.

În 16 martie, preşedintele Klaus Iohannis a emis un prim decret privind instituirea stării de urgenţă pentru 30 de zile.

Conform Legii privind decretarea stării de urgenţă şi a stării de asediu, în funcţie de evoluţia situaţiilor de pericol, preşedintele României, cu încuviinţarea Parlamentului, poate prelungi durata stării instituite şi poate extinde sau restrânge aria de aplicare a acesteia.

În termen de cel mult 5 zile de la instituirea stării de urgenţă, preşedintele solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate.

În situaţia în care Parlamentul nu încuviinţează starea instituită, preşedintele României revocă de îndată decretul, măsurile dispuse încetându-şi aplicabilitatea. Primul decret de instituire a stării de urgenţă a primit votul unanim al parlamentarilor.

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Un cometariu

  1. Gabriel Iacobescu

    Mă, dar de unde dracu știi tu evoluția posibilă a pandemiei? De fapt guwernerelul tău ar trebui să comunice întreții țări situația reală. Precum și pe tine. Dar constat că de fapt tu informezi guwernerelul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *