Iohannis, decizia momentului în pandemie!

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a convocat la Palatul Cotroceni o nouă şedinţă de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea pandemiei de SARS-CoV-2 în ţara noastră, chemându-i pe premierul Orban, ministrul Nelu Tătaru şi pe şeful DSU, Raed Arafat. Ce mesaj le-a transmit Iohannis tuturor românilor în conferinţa de presă organizată ulterior?

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea miercuri, 25 noiembrie a.c., ora 15:00, la Palatul Cotroceni, o ședință de evaluare și prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei de COVID-19 la care vor participa Prim-ministrul României, Ludovic Orban, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat”, a fost mesajul transmis miercuri de către Administraţia Prezidenţială.

Ce a declarat Klaus Iohannis după şedinţă?
„Am avut o sedinta cu premierul Ludovic Orban, ministrul Nelu Tataru si secretarul de stat Raed Arafat. Am analizat masurile privind carantina zonala. Am solicitat INSP o analiza privind evolutia epidemiei in orasele si municipiile carantinate.

Incepand cu 20 noiembrie, la nivel national se observa o tendinta de scadere a infectiilor cu SARS-CoV-2. Acest se reflecta atat in numarul de cazuri saptamanale, cat in media zilnica si in rata de pozitivare. Se vede foarte clar cum, de cateva zile incoace, am ajuns pe un palier si tendinta este de scadere.

Masurile luate de autoritati au fost corecte, iar populatia a respectat masurile si avem motive de optimism.

Este doar inceputul. Nu am invins virusul! Masurile raman in vigoare. Orice relaxare prematura pericliteaza rezultatele obtinute.

De ce este nevoie de carantinare in localitati? Cand rata de infectare creste prea mult, se impun masuri suplimentare. Carantinarea zonala reduce mobilitatea.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *