Iohannis DAT ÎN GÂT de Orban

Orban îl pârăște pe Iohannis în cazul bisericilor închise. Supărat tare pe președintele României, mai ales după ce a pierdut funcția de președinte al PNL, Orban dă tot din casă. Așa că abia acum, la mai bine de 1,6 ani de la Sărbătorile Pascale din 202o, dezvăluie că Iohannis a dictat închiderea bisericilor în 2020.

Klaus Iohannis este autorul închiderii bisericilor din primăvara anului 2020, primul an din istorie în care creștinii, indiferent de confesiune, nu au mai putut sărbători Paștile în biserică sau măcar în aer liber, scrie activenews.ro.

Participarea la cea mai mare sărbătoare a creștinătății a fost îngrădită de Guvernul PNL, la ordinul președintelui, a recunoscut ex-premierul și fostul șef al liberalilor, Ludovic Orban, admițând totodată calitatea neconstituțională a lui Iohannis de șef al guvernului.

„Până la urmă, Guvernul a luat decizia, dar gândiți-vă în ce context. A văzut toată țara, când a venit președintele în ședința de guvern și a anunțat măsurile restrictive. Nu le-a cerut președintele Iohannis, el le-a anunțat, în ședința de guvern. După ce președintele a anunțat măsurile respective, ce mai putea să facă guvernul? Putea să nu ia măsurile respective? Asta nu e un secret și nu e o noutate. Toată lumea știe că președintele a fost special la ședință. Special a venit la ședința de guvern și a fost cel care a anunțat aceste măsuri. Dacă îți vine președintele României în ședința de guvern și îți anunță niște măsuri, e complicat tu, ca guvern, cu atât mai mult cu cât guvernul era într-o relație de parteneriat, să refuzi. Măsurile au generat absența de la vot a foarte mulți simpatizanți PNL. Oamenii au fost șocați, și de interzicerea pelerinajelor. Au fost luate în contextul parteneriatului. Ele au influențat în mod negativ scorul PNL. Ce să răspundă președintele? Președintele trebuie să răspundă pentru ceea ce face și, mai ales, pentru ceea ce nu face”, a explicat Ludovic Orban la Realitatea Plus (…)

„Deci, fostul prim-ministru a fost partener, părtaș, complice la această fărădelege pe care, în octombrie 2021, o recunoaște cu seninătate, nefăcând altceva decât să se auto-denunțe la pachet cu denunțul îndreptat împotriva lui Iohannis. Cine are urechi de auzit, să audă!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

2 comentarii

  1. lucian enache

    Ce-si face omul cu mana lui se numeste munca manuala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *