Iohannis dă cărțile pe față, direct de la New York: „Îl încurajez pe Florin să continue”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va participa la congresul PNL din 25 septembrie, declarându-și susținerea pentru Florin Cîțu.

Cu privire la criza guvernamentală, el a spus, marţi, într-o discuţie cu jurnaliştii care îl însoţesc la New York la Adunarea Generală a ONU, că aceasta se va tranşa după congresele PNL şi USR PLUS.

Iohannis nu crede într-o eventuală demitere a Guvernului după cele două congrese şi consideră că premierul Florin Cîţu poate conduce Executivul până la următoarele alegeri.

„Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (…) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis”, a spus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai afirmat că întotdeauna au existat curente diverse în PNL care s-au tranşat după alegerile interne, fie prin alinierea în spatele câştigătorului, fie prin trecerea la un alt partid, context în care a dat exemplul fostului lider liberal, Călin Popescu-Tăriceanu.

Citiți și:  Răsturnare de situație! Iohannis cere ca certificatul COVID sa NU fie obligatoriu la locul de muncă

Acesta a mai spu că mai are discuţii cu preşedintele PNL, Ludovic Orban. „Dar cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic”, a adăugat Iohannis cu privire la declaraţiile recente ale liderului PNL la adresa sa.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai declarat că vaccinarea anti-COVID-19 va trebui să devină obligatorie pentru anumite categorii din domenii esenţiale.

Reacția PSD

Anunțul lui Klaus Iohannis că o să participe la congresul PNL și că-l susține pe Florin Cîțu reprezintă, în opinia liderului PSD, Marcel Ciolacu, „o implicare nepermisă pentru un președinte în viața politică”: „Nu am văzut în atribuțiile președintelui, în Constituție, să faci campanie unui partid”.

„Anunțul făcut de la New York, de la ONU, unde dl. președinte s-a dus să rezolve situația din Golf (este – n.r.) iarăși o implicare nepermisă pentru un președinte în viața politică”, a spus Ciolacu.

Citiți și:  S-a aflat ce a făcut Klaus Iohannis! Gafa uriașă a președintelui

Potrivit acestuia, Iohannis se implică în viața politică „de șapte ani”.

„Nu am văzut în atribuțiile președintelui, în Constituție, să susții sau să faci campanie pentru un partid, dar am auzit câteodată în discursul lui Cîțu și europarlamentarului…. Batistuță, îmi scapă numele acum… Rareș Bogdan, că au nu știu ce parteneriate cu președintele. Păi nu ar vrea să iasă să ne detalieze ce parteneriat au? Cum un anumit partid are parteneriat cu președintele sau președintele cu PNL? Să vedem și noi dacă suntem în matca constituțională”, a adăugat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a anunțat totodată că, momentan, nu se pune problema suspendării președintelui Klaus Iohannis.

Sursa: cotidianul.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *